avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trecerea de la srl-d la srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trecerea de la srl-d la srl

Buna ziua
1.trecerea de la srl-d la srl poate fi facuta si voluntar ? ( daca da, exista un termen limitativ?)
2.una din conditiile de functionare al unui srl- d este reinvestirea profitului.In conditiile in care in 2018 are statut de srl-d, minim 50 % din profitul anului 2018 va fi reinvestit in 2019 ( acest rationament este dpdv contabil )Cei de la registrul Comertului spun ca daca in 2019 societatea nu mai este srl-d, atunci nu mai are obliogatia reinvestirii....... dar totusi calendaristic vorbind, profitul poate fi reinvestit numai dupa inchiderea fiscala a anului, conf Hot AGA, undeva dupa luna martie ... aprilie.....
3 in concluzie daca srl-d este infiintat in mai 2015 , cand poate deveni srl si cum procedeaza cu reinvestirea profitului ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nebunica , utilizator 15:14, 4 Martie 2018
Buna ziua,

1. legea nu prevede transformarea srl-d in srl in mod voluntar;
2. in situatia in care societatea nu mai are statut de srl-d, atunci nu mai are obligatia reinvestirii profitului, chiar daca, desi, calendaristic profitul pe anul anterior se distribuie in anul in care calitatea de srl-d a incetat;
3. un srl-d infiintat in mai 2015 pierde aceasta calitate la data de 31.12.2018. Astfel, in anul 2019 societatea nu mai are statut de srl-d, iar profitul nu mai trebuie reinvestit. Precizez ca in conformitate cu prevederile legale, in termen de maxim 45 lucratoare de la data pierderii calitatii de srl-d (i.e. in 45 zile lucratoare de la 1 ianuarie 2019) trebuie efectuate la registrul comertului formalitatile de schimbare a denumirii societatii, astfel incat sa cuprinda forma juridica a "srl" si nu "srl-d", fiind astfel eliberat un nou certificat de inregistrare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare din srl-d in srl Mihai 0910 Mihai 0910 Buna ziua, Am fost anuntata de catre doamna contabil cu care colaborez ca sunt obligata sa modific statutul firmei din SRL-D in SRL ceea ce presupune platire ... (vezi toată discuția)
Expirare calitate srl-d toareanelia toareanelia La 31.12.2014 a expirat calitatea de SRL-D , trebuie sa scot un nou Certificat de inregistrare de la Registrul Comertului , avand in vedere ca primul cuprinde ... (vezi toată discuția)
Expirare srl-d andreicts andreicts La exiparea termenului de 3 ani pt SRL-D sint obligat sa fac trecerea la SRL sau pot ramane cu formula de SRL-D in conditiile in care oricum facilitatile avute ... (vezi toată discuția)