avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e normal sa ma foiasca atat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e normal sa ma foiasca atat?

de la 1 noiembrie am sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.am fost la somaj si mi-au dat un formular sa il completeze de la firmele pe unde am lucrat.problema este ca trebuie sa il completez de la firmele de unde am lucrat tocmai din 2002.nu e cam mult din urma ?unele firme si-au incetat activitatea de mult.cum rezolv acum aceasta problema?de pe cartea de munca nu pot vedea ei cata vechime am?si sa duc semnaturi doar din ultimii 2 ani? pe cartea de munca am cam de 8-9 ani.si as vrea sa stiu si cam cat am sa iau somajul daca eu in tot acesti ani am avut intotdeauna minim pe economie.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:19, 22 Octombrie 2009
Buna seara, din pacate am mai aflat de la utilizatori ai acestui forum de aceasta recenta practica a unelor AJOFM. Acestea au stagiile de cotizare ale salariatilor in programul informatic, procedurile prevad doar prezentarea adeverintei cu stagiul de cotizare al celor 12 luni din cele 24 insa....
In ceea ce priveste cuantumul indemnizatiei in cazul dvs, acesta se calculeaza astfel:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor , pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
b) 12 luni *, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
(2) Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) suma prevăzută la lit. a) la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), sunt:
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani.
*In mod normal, pentru un stagiu de cotizare de minim 5 ani se acorda doar 9 luni de somaj. Persoanele care vor depune dosarele pana la sfarsitul anului 2009, vor beneficia de 3 luni in plus fata de durata normala.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
pakos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de calcul- ajutor somaj ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa ma ajutati in privinta modului de calcul al ajutorului de somaj si sa-mi explicati cum se calculeaza acesta. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Somajul g80 g80 eu sunt in concediu pt cresterea copilului pana in iulie 2010, firma la care lucram nu mai are loc de munca, cit timp iau somaj daca am mai lucrat inainte inca ... (vezi toată discuția)
Care este suma neagu georgeta neagu georgeta cat iau somaj daca salariul anainte de crestere copil era de 945 ron iar dup aceia 2 ani 6mil plus alocatia 2 mil total 8.cat voi lua somaj.multumesc (vezi toată discuția)