avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Split TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Split TVA

Buna ziua, conform Ordonantei Nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, "Persoanele impozabile și instituțiile publice, înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, au obligația să comunice contul de TVA furnizorilor/prestatorilor și beneficiarilor. (Art. 13). Care sunt insa consecintele asupra beneficiarilor facturilor emise de aceste societati, in cazul in care nu li se conunica contul de TVA sau adoptarea sistemului de split TVA si, drept consecinta, achita factura integral in contul curent al emitentului ?? Este beneficiarul obligat de vreo lege sa verifice si el fiecare plata pe care o face pentru a constata daca are sau nu are vreun furnizor intr-o asemenea situatie ? Multumesc.
,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:52, 2 Martie 2018
Daca furnizorul este in zona split TVA, trebuie sa specifice in factura sau in contrract, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Split tva roxanagheorghe1976 roxanagheorghe1976 Buna ziua, Incepand cu data de 1 martie societatea noastra a intrat pe TVA split. Putem achita din contul de tva , tva-ul de pe o factura de furnizor din 2017 ... (vezi toată discuția)
Plata defalcata tva marga7 marga7 As vrea sa stiu daca societatea care doreste sa opteze pentru plata defalcata a tva de la 01 octombrie 2017 si nu are tva la incasare, a depus decont si a ... (vezi toată discuția)
Split tva George P George P Reprezint o firma care s-a inscris in sistemul Split TVA, benevol, pe vechea ordonanta. Doresc sa stiu daca acum cand s-a modificat ordonanata si a devenit ... (vezi toată discuția)