avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Înregistrare in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Înregistrare in scopuri de TVA

Buna ziua
DeținBuna ziua,
O societate nou infiintata doreste sa obtina calitatea de platitor de TVA,dar administratorul persoana fizica nu a avut venituri declarate,nu a avut activitate cu contract de munca in ultimele 12 luni.Mentionez ca administratorul este asociat unic si nu are fapte inscrise in cazierul fiscal.
Intrebarea este,se poate obtine codul de TVA?
Cel mai recent răspuns: Oana Beldie , Avocat 19:39, 3 Martie 2018
Buna ziua,

De principiu, da. Insa, pentru obtinerea TVA, trebuie indeplinite multe alte conditii: societatea sa aiba sediu sau punct de lucru cu activitate, sa aiba angajati, sa aiba contracte in derulare, etc.
Da am îndeplinit aceste condiții iar cei de la ANAF au zis ce cerea a fost înregistrată și ca tr sa îmi vina răspuns de la București ..
problema este ca de pe 17 Ianuarie 2018 de când am depus cererea inaca nu am primit nici-un răspuns ... Știți cumva cât ar putea sa dureze ?
Multumesc

Oana Beldie a scris:

Buna ziua,

De principiu, da. Insa, pentru obtinerea TVA, trebuie indeplinite multe alte conditii: societatea sa aiba sediu sau punct de lucru cu activitate, sa aiba angajati, sa aiba contracte in derulare, etc.

Din pacate, o astfel de procedura poate dura si 90 de zile. Administratorul a fost invitat la interviu cu inspectorul fiscal desemnat in analiza dosarului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri tva Rares. Rares. Buna ziua, O societate nou infiintata doreste sa obtina calitatea de platitor de TVA,dar administratorul persoana fizica nu a avut venituri declarate,nu a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare scopuri tva Rares. Rares. Buna ziua, O societate nou infiintata doreste sa obtina calitatea de platitor de TVA,dar administratorul persoana fizica nu a avut venituri declarate,nu a ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)