avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schibarea certificat nasters copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schibarea certificat nasters copil

am fost in divort cu fostul sot si am nacht inter timp o fetita care automat a trecut pe numele lui si in sentinta de divort se specifica ca nu vrea sati puarte numele .
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:38, 6 Martie 2018
Nu-i veti purta Dvs numele ca urmare a desfacerii casatoriei, insa, daca este tatal biologic al copilului acesta -i va purta numele . Doar in caz contrar cand mentiunea din cuprinsul certificatului de nastere nu reflecta realitatea se poate efectua radierea numelui tatalui din certificatul de nastere al copilului.
Daca in sentinta de divort scrie ca nu este tatal copilului dvs. inseamna ca s-a facut tagada si trebuie sa mergeti cu sentinta la starea civila unde este inregistrata nasterea copilului dvs. pentru a preda certificatul de nastere vechi si a obtine altul nou in care tatal nu va mai fi inscris la rubrica tata. Ulterior tatal biologic va putea sa recunoasca copilul si sa-i dea incuviintarea purtarii numelui sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui Justitiarul71 Justitiarul71 Conform Noului Cod Civil poate un tata sa isi recunoasca si totodata sa incuviinteze purtarea numelui sau de catre copilul care are varsta de 12 ani, in fata ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere calina-mihaela calina-mihaela Buna seara ! M-am casatorit in Romania cu un cetatean belgian al carui nume il port dupa casatorie, lucru care in Belgia este foarte neobisnuit ( belgienii isi ... (vezi toată discuția)