avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Prima casă înainte de căsătorie. Care sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Prima casă înainte de căsătorie. Care sunt drepturile viitorului soț după o eventuală despărțire?

Buna ziua
Daca prietenul meu a facut un credit prin Prima casa,la care este doar el titular si acum urmeaza sa ne casatorim,si cheltuielile vor fi comune de aici incolo,inclusiv la plata ratei,cum pot sa beneficiez si eu ,intr-o eventuala despartire,de cota parte din acest apartament?Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: angiba , utilizator 22:08, 3 Martie 2018
ce regim matrimonial intentionati sa adoptati?
adica?
Nici un regim,ne casatorim normal,nu avem nici un bun niciunul dintre noi,de asta am intrebat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
regimul separatiei de bunuri se poate adopta chiar daca considerati ca nu exista bunuri personale inainte de casatorie, acesta priveste indeosebi bunurile si obligatiile ce se vor dobandi in timpul casatoriei. Daca intentionati comunitatea legala si sunteti ingrijorata de partajarea acestei locuinte unde doar viitorul sot este titular, poate permite banca sa fiti trecuta ca si coproprietar dupa data incheierii casatoriei cand incepeti sa contribuiti la cheltuielile comune.
Prin casatorie nu se preiau automat datoriile si creantele?

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)