avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuirea unui dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuirea unui dosar

Buna ziua!
Am pierdut un proces pe dreptul muncii. As vrea sa cer o revizuire a dosarului, invocand art 509 NCPC si nu stiu cum trebuie procedat
Cererea de revizuire a unui dosar, se adreseaza catre prima instanta, cea de fond, sau catre ultima instanta, in cazul meu instanta de apel?

Exista un termen limita de depunere a acestei cereri de revizuire?
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 02:04, 13 Iulie 2022
Mulțumesc frumos!Sa știți ca în privința reprezentării în proces ,am făcut-o onorabil chiar dacă nu am avut avocat, pur și simplu am învățat cum să mă reprezint singură,cum să mi susțin cauza, cum sa invoc preved.art. 6 din Convenție ,sa susțin faptul ca intr- un proces privind o amenda contravențională asimilat potrivit art.6 din Convenție unei fapte penale nu eu sint cea care trebuie să dovedesc ca nu am făcut fapta, ci polițistul care m-a amendat, trebuie sa dovedească ca am făcut-o,el trebuie să răstoarne prezumția de nevinovație de care ma bucur, etc...Dar pe lînga toate astea am avut eu dovezi ca nu am contravenit, filmindu-l pe polițist la momentul la care zice-se constata contravenția,filmând și el ,uitindu-se la mine cum îl filmam de la geam ,dar mergând la vecini sa semneze în loc să vină să îmi comunice procesul verbal, ca sa nu pot face mentiuni,după care a invocat ca nu s-au salvat filmările pe bodycam,încuviințarea probei cu martori au solicitat-o tardiv dar oricum martorii nu erau acolo pentru ca ar fi apărut pe filmare ,am dus acte care sa dovedească ca la momentul asa zisei contravenții eu și masina ma aflam pe un teren proprietate privată și nu pe un drum public,de fapt actele astea existau la sediul poliției cu mult înainte de a fi amendata și eu, dar și iubitul meu șiiiiii......nu au contat toate aceastea nici la instanta de fond, nici la cea de apel...,pur și simplu instanța de apel a făcut copy paste la sentința dată in fond.....!Si apropo,a fost același complet de judecată în apel și la mine ,și la iubitul meu ,siiii...am pierdut cu dreptatea în mina ,fiindu-i încălcat atit prin procesul verbal, cit și prin sentințe, dreptul de proprietate garantat de art.1 din protocolul adițional nr.1 la Convenția CEDO și Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene,Titlul II "Libertatile",art.17 .Chiar dacă vag a amintit instanta de apel ca iubitul meu e proprietar pe terenul în cota de..../.... ,la pronuntare ....nimic....!!!!Si nu sintem singurii din bloc care parcam acolo,ba pe noi ne-a pus primaru' să demolam un garaj și bineînțeles că trebuia să parcam undeva....,iar altele aprox. 45 sint în picioare la momentul acesta....!Ambele instante au luat de bune spusele polițistului! Si mai mult băteau moneda pe legalitatea, constatarea cu propriile simțuri,bla...bla...bla....!Ba chiar ultimul proces verbal nu are semnătura unui martor cum că nu eram de fata sau refuz sa semnez,nici mențiuni referitoare la motivele pentru care nu a existat nici un martor,s-a invocat din nou faptul ca nu s-au salvat filmările cu bodycam-ul....! Deci poți fi amendat fără număr....,fără număr dacă asa vrea polițistu' ...Problema este că am deranjat pe ici pe colo cu îndrazneala de a-mi scoate capul din nisip în fața primarului și șefului de ...post și mi-am luat-o....!Mi-a și spus în fața șeful politiei după "premiere" .......:"(...) na,ați găsit ce ați cautat,doamnă" Și mi se va sălta și permisul o lună ....!Într-adevăr mi-este puțin teamă de felul în care voi formula cererea de revizuire ,nu prea stiu cum sa aranjez cuvintele , in sensul ca nu prea știu de care punct sa ma folosesc tinind cont de faptul ca nu am avut parte de un proces echitabil,dovezile mele ,susținerile,etc nu au contat în fața ambelor instanțe,cu atit mai mult cu cit am 6 amenzi de 580 de lei pentru aceeași "faptă " vreau sa lupt ,faptă care de fapt nu e o faptă de a bloca un acces cu mașina parcată,ci pur și simplu am parcat pe terenul unui bloc ,care teren are cf si cadastru cu geometria imobilului, p.v. de trasare pus la dosare,teren sub blocul în care iubitul meu are apartament în proprietate și tot în proprietate are si cota de teren prin ordin de prefect ,inscris în cf terenului blocului înainte de a fi amendați amândoi șiiii...doar noi.....!Este singurul care a fost interesat sa obțină și tot printr-un proces cu primaria și prefectura l-a obținut,eu ocupîndu-mă de toate actele de procedura,câștigând în apel . De aceea îmi este puțin teamă, pentru ca pînă acum nu am ajuns la faza de revizuire, contestatie in anulare, etc....
și nu știu cum sa aranjez cuvintele ca să se încadreze la unul din motivele de revizuire.... .Plus ca mai are iubitul meu 2 amenzi de 10.000,00 lei fiecare de la primărie pentru motive neintemeiate...!Mai mult nu pot spune,dar va dați seama și înțelegeți cum am reușit sa deranjez și sa colecționez "premiile"...???Practic am cerut prin sesizări șefului de post și primarului sa ia masuri pentru niște indicatoare rutiere amplasate de primărie care reglementează circulația pe terenul blocului din care are și iubitul meu o cota în proprietate și de acolo mi se trage ,zic eu ...,după ce am aflat ca proiectantul nu a prevazut în proiectul pentru amplasarea indicatoarelor, 6 indicatoare și marcajul "trecere de pietoni " ...Si înregistrarea cu acesta am pus-o la dosar ,mi l-a refuzat ca martor și fiind amplasate indicatoarele pe domeniul public dar reglementează circulația pe terenul în proprietate și al iubitului meu s-a creat falsa impresie ca acolo e drum public ....și ne-am luat amenzi ....NU E SCIENCE FICTION ...EEEE CHIAR DIN ROMÂNIA POVESTEA ASTA A ...!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sansele.in.caile extraordinare de atac sunt foarte mici mai ssles datorita faptului ca trebuie sa va incadrati in motivele prevazute limititativ in articolul mai sus prezentat.Daca aveati av la fond sau apel.era alta situatie acum e greu de crezut ca chiar daca va angajati av acestav ar putea sa mai faca minuni Dvs probabil nu aveti de gand sa.apelati asa ca sansele sunt cu atat mai mici,est practic imposibil unei persoane care nu profeseaza sa formuleze o cerere admisibila.O varianta ar fi sa consultati un av pt a va evalua sansele,sunt destui av de buna credinta care v ar spune sansele reale..

Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2022
danalida, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns, dar totuși se pot depune mai multe cereri de revizuire în condițiile descrise în întrebarea mea din 29.06.2022 ?Mulțumesc anticipat!
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sansele.in.caile extraordinare de atac sunt foarte mici mai ssles datorita faptului ca trebuie sa va incadrati in motivele prevazute limititativ in articolul mai sus prezentat.Daca aveati av la fond sau apel.era alta situatie acum e greu de crezut ca chiar daca va angajati av acestav ar putea sa mai faca minuni Dvs probabil nu aveti de gand sa.apelati asa ca sansele sunt cu atat mai mici,est practic imposibil unei persoane care nu profeseaza sa formuleze o cerere admisibila.O varianta ar fi sa consultati un av pt a va evalua sansele,sunt destui av de buna credinta care v ar spune sansele reale..

Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
danalida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva hotararii litigii_munca litigii_munca As dori sa stiu care sunt caile de atac la hotararea pronuntata in cererea de apel formulata in cazul unui litigiu de munca. In ce articole legislative se ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca prin fals- demersuri pt anulare ligriv ligriv Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva,mai poate fi atacata o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si la baza careia(in proces)au stat acte ... (vezi toată discuția)