avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda oprire abuziva
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda oprire abuziva

Buna ziua. In 2 martie m-am oprit in dreptul autovehiculelor parcate pt a o ajuta pe colega sa porneasca masina (a ramas fara baterie). Peste cateva minute aceasta imi spune ca vine politia sa plec mai bine. I-am spus sa stea linistita,vor vede doar ca nu m-am oprit ca sa stau la barfe. Insa nu asa s-au gandit. Amenda 290ron art 142 lit. H. Studiind acest articol,cred ca nu prea ma inacdrez. Nu am stanjenit circulTia cf.articolului,bá mai mult, era drum cu 2benzi si cei din sens opus nu puteau fi stanjeniti deoarece cele 2sensuri erau despartite de niste butici cu ziare cafea etc. Deci mai exact: h) in dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabila, daca prin aceasta se stanjeneste circulatia a doua vehicule venind din sensuri opuse, precum si in dreptul marcajului continuu, in cazul in care conducatorii celorlalte vehicule care circula in acelasi sens ar fi obligati, din aceasta cauza, sa treaca peste acest marcaj;
Marcajul era incontinuu.
Sunt administrator la firma unde lucrez. Eram si cu masina de firma. Trebuie raspuns cand ne intreaba unde lucrezi si ca ce? I-am raspuns ca nu e treaba lui daca e asa de politicos ca da amenzi cand ne ajutam unul pe altii FARA SA PERTURBAM TRAFICUL.. Atunci a vrut sa ma loveaaca si iam spus sa dea linistit ca ám camera de bord pornita. Pot cere daune materiale pt fiecare zi invoita sa ma peezint in instanta? Nu e vb neaparat de bani pierduti dar lucrand in conducere nu prea pot pleca. Zilnic trebuie sa semnez cel putin 20 de ordine de plata intarziind cu plata firma poate ajunge sa plateasca dobanzi la facturi la stat etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
ady88, utilizator
Cel mai recent răspuns: ady88 , utilizator 22:21, 6 Martie 2018
Buna ziua,
Formulati contestatie in instanta in termenul legal.
Dar am dreptate? Nu stationam.eram oprit
In drept og2 sí chiar art.142 sa mentionez?
Dacă erați afară din mașină erați staționat
Stationarea este oprire pt mai mult de 5min. Nici motorul nu era oprit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am și eu o întrebare, dat fiind că sunt de la tara ... FloricaA FloricaA Buna ziua! Am și eu o întrebare,dat fiind că sunt de la tara .Are voie un tir sa se oprească pe partea carosabila in fata unui magazin daca aceasta este pe ... (vezi toată discuția)
Oprirea interzisa mariusca mariusca as vrea sa stiu incadrarea si sanctionarea in cazul opririi voluntare in dreptul altui vehicol oprit pe partea carosabila,daca prin aceasta se stanjeneste ... (vezi toată discuția)
Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)