Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Ce ar trebui sa fac pentru anularea depunerii eronate a declaratiei de inactivitate ( s1046) pentru o societate cu activitate de la infiintare pana in prezent? Mai exact am completat declaratia cu cui si denumire societate cu activitate si restul datelor ale societatii fara activitate de la infiintare. Curios a fost ca am primit recipisa cu realizarea validarii declaratiei. In oug 450/2016 era mentionat ca daca o societate cu activitate si situatii financiare depuse in anii precedenti depune eronat declaratia de inactivitate, sistemul ar trebui sa nu valideze aceasta declaratie si sa transmita un mesaj. La mine lucrul acesta nu s-a intamplat. Am sunat la organul fiscal de care apartinem, la serviciul declaratii, si mi s-a comunicat ca in momentul in care se vor depune situatiile financiare pentru anul 2017, in luna mai 2018, se va anula declaratia depusa eronat. Acest raspuns nu ma face sa stau linistita pana in luna mai. Mi- e teama ca atunci cand voi depune situatiile financiare sa nu le valideze. Multumesc pentru sprijin.
In ordinul 450/2016 se mentioneaza:
4. Constituie, de asemenea, obiectul corectării şi situaţiile determinate de următoarele tipuri de erori:
a) transmiterea electronică de situaţii financiare anuale/raportări contabile anuale în loc de declaraţie de inactivitate, precum şi transmiterea electronică a declaraţiei de inactivitate în loc de situaţii financiare anuale/raportări contabile anuale;
Astfel urmati procedura de la pct II din acest ordin si depuneti situatiile financiare pentru anul 2017 impreuna cu:
Concomitent, administratorul trebuie să depună şi o declaraţie pe propria răspundere, din care să rezulte că documentele respective au fost retransmise ca urmare a corectării erorilor constatate, cu indicarea naturii erorii corectate, precum şi faptul că acestea reflectă realitatea entităţii raportoare. Această declaraţie pe propria răspundere se va include în fişierul zip ataşat bilanţului PDF. Un exemplar în format tipărit al acestei declaraţii va fi depus la registraturile unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, împreună cu situaţiile financiare/raportările anuale corectate.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.