Buna seara as avea o nelamurire. In urma cu 13 ani am facut un imprumut de nevoi personale la o banca. Am terminat de achitat in 2010 creditul. Ieri am primit o instiintare referitoare la faptul ca am de platit aproape 8000 de lei. Acela este unicul credit facut vreodata. In instiintare scria ca se va face poprire pe salar. Am contactat si banca sa vad daca am restante la ei. Acestia mi-au spus ca nu sunt probleme si creditul a fost achitat. Ce pot face in situatia aceasta? Va multumesc
Trimiteti o notificare celor care v-au instiintat de asa zisa datorie, prin care le solicitati ca in termen de 5 zile de la comunicare sa va furnizeze toate informatiile despre suma respectiva. Mai exact, de unde provine "datoria", care a fost modalitatea de calcul,etc. Aduceti-le la cunostinta faptul ca nu aveti nicio datorie din anul 2010 si ca orice incercare de "recuperare" este lipsita de temei legal. Pt. acest motiv, atentionati-i ca ii veti actiona in instanta.
De asemenea, intrebati-i de unde au datele dvs. de contact, adresa, locul de munca, etc.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ Necunoscut1996, trebuie sa precizati daca ati primit o simpla instiintare (si de la cine) sau o somatie emisa de un executor judecatoresc (insotita de o copie a incheierii judecatoresti de incuviintare a executarii silite), pentru ca in cel de-al doilea caz, timpul de reactie pentru introducerea unei contestatii la executare este vital.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este clar, e jale mare. Aveti incuviintata o executare silita. Trebuie sa faceti contestatie in 15 zile de la data comunicarii hartiei respective, altfel sunteti decazut din orice drept de aparare si veti fi bun de plata. Nu sunteti nici primul nici ultimul abuzat in acest fel. Daca aveti un avocat, il puteti folosi. Bafta!
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Verificati daca este de la executor. Daca ad, contestati in termen de 15 zile executarea silita si invocati prescriptia dreptuilui si plata deja efectuata.