Buna seara!
Sunt asociat la o societate aflată în executare. Între timp am deschis un PFA si am accesat fonduri europene. Pentru a achita datoriile primei societăți , vor lua banii din contul bancar al PFA-ului(proveniti din fonduri) si terenurile ce le dețin pe PFA?Sau imi vor lua tot ce dețin pe persoana fizica si nu se vor atinge de PFA? Am nevoie de un răspuns, pt ca se pare ca e o chestiune mai dificilă cu PFA-ul, nimeni nu stie sa-mi zica exact, deci orice parere pt mine conteaza...
Atata timp cat nu a fost atrasa raspunderea organelor de conducere ale srl ( asociati, administratori) nimeni nu se poate indrepta asupra bunurilor persoanei fizice sau pfa, pentru recuperarea creantei srl-ului.
Astfel, srl raspunde in limita patrimoniului si capitalului social, proprii.
Cine face executarea? Creantele sunt fiscale?
Pentru recuperarea creantelor unui srl prin executarea asociatilor, trebuie sa existe o decizie in acest sens, emisa fie de instanta de judecata, fie de organul fiscal si care se comunica persoanelor vizate. Exista asa ceva?
Revin la problema dvs. Din punctul meu de vedere, bunurile mobile care fac obiectul unei diviziuni a patrimoniului necesare exercitarii unri profesii autorizate nu pot fi urmărite de creditorii, cu exceptia cazului in care creanţele a caror recuperare se doreste s-au născut în legătură cu exercitarea profesiei respective.
În concluzie, creditorul anaf nu se poate îndrepta asupra patrimoniului pfa pe care îl aveți.
Ați contestat decizia de atragere a răspunderii?