avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune

In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala diferita afectata activitatii desfasurate de PFA iar ulterior persoana fizica este obligata la plata unei datorii sau prejudiciu pot fi executate si bunurile din patrimoniul de afectatiune?
Cel mai recent răspuns: amt11 , utilizator 09:59, 28 Octombrie 2014
Buna seara!

Creditorii se vor indrepat intai la executarea patrimoniului de afectatiune iar daca acesta nu este indestulator, executarea se va extinde si la patrimoniul personal al titularului PFA-ului.
si invers este posibil? Intai sa execute patrimoniul personal si daca nu este indestulator pentru acoperirea prejudiciului si apoi sa se indrepte asupra patrimoniului de afectatiune?
Buna seara,

Invers doar daca creditorii sunt ai persoanei fizice, nu ai PFA.
In concluzie creditorii persoanei fizice se pot indrepta si catre patrimoniul PFA daca este insuficient pentru acoperirea datoriilor pers fizice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)
Agentia domeniilor statului - atribuire directa - pfa - patrimoniu de afectatiune Mihai_Marinescu Mihai_Marinescu Buna ziua, Sunt un solicitant pentru teren catre Agentia Domeniilor Statului prin metoda atribuirii directe. Adica am activ cumparat de la fosta ferma de ... (vezi toată discuția)
Executare pfa pentru datoriile persoanei fizice Kar8on Kar8on Exista o hotarare judecatoreasca de executare pe persoana fizica, persoana fizica este insolvabila dar detina un PFA activ, se poate extinde executarea asupra ... (vezi toată discuția)