avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare PFA pentru datoriile persoanei fizice
Discuție deschisă în Executare silită

Executare PFA pentru datoriile persoanei fizice

Exista o hotarare judecatoreasca de executare pe persoana fizica, persoana fizica este insolvabila dar detina un PFA activ, se poate extinde executarea asupra persoanei juridice?

Multumesc.
Parerile sunt impartite ! Intrebarea este PFAul fiinteaza cu patrimoniu de afectatiune?
Daca nu, atunci va pot executa PFAul pentru datoriile persoanei fizice.
Ce inseamna patrimoniu de afectatiune?
Inseamna patrimoniul propriu al PFA-ului stabilit la infiintare pentru desfasurarea activitatii, delimitat de patrimoniul persoanei fizice care a infiintat PFA-ul.
Daca vreti sa studiati gasiti despre el si in Ordonanta 44 /2008 si in Noul Cod civil (parca) si prin jurisprudenta (au fost destule spete pe tema asta).
Partial corect. Este vorba doar de o parte a patrimoniuluiPFA , special constituit pentru desfasurarea activitatii comerciale a acesteia si de care creditorii persoanei fizice nu s-ar putea atinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune amt11 amt11 In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala ... (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Poate executa silit anaf veniturile unei pfa pentru stingerea datoriilor persoanei fizice? Mihai223 Mihai223 Daca eu, ca persoana fizica, am datorie la ANAF si imi infiintez un PFA, iar aceasta persoana JURIDICA incaseaza bani lunar, poate fi PFA executat silit de ... (vezi toată discuția)