avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate executa silit ANAF veniturile unei PFA pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate executa silit ANAF veniturile unei PFA pentru stingerea datoriilor persoanei fizice?

Daca eu, ca persoana fizica, am datorie la ANAF si imi infiintez un PFA, iar aceasta persoana JURIDICA incaseaza bani lunar, poate fi PFA executat silit de catre ANAF pentru datoriile persoanei fizice?

Mentiune : veniturile obtinute prin PFA sunt singurele mele venituri.

Datoria pe care ANAF o are de recuperat de la mine este din cauza ca am urmat o academie de stat gratuita si trebuia sa lucrez 10 ani in aparatul de stat, dar am demisionat. Prin urmare, trebuie sa restitui cheltuielile de scolarizare.

INTREBARE : poate ANAF sa execute legal veniturile PFA? Cat din aceste venituri poate executa, avand in vedere ca este singura mea sursa de castig material.
Cel mai recent răspuns: Mihai223 , utilizator 07:58, 23 August 2013
PFA nu este o persoana juridica :)
PFA nu are personalitate juridica distincta de persoana care a constituit PFA.
Da, poate. Singurul impediment este separatia de patrimonii, dar este doar dilatoriu pentru ca daca persoana fizica nu are bunuri, se va trece la bunurile dobandite prin PFA.
Da, poate sa va execute si se practica.
2) Infiintati PFAul cu patrimoniu de afectatiune (consultati un specialist). Anaf o sa va execute oricum insa cel putin veti avea cum sa va aparati in instanta.
Credeam ca exista o diferenta intre PFA si persoana fizica, in acest sens (in speta mea). Urmeaza sa fie infiintat PFA-ul si lunar se vor incasa bani intr-un cont al PFA-ului. ANAF va pune poprire pe cont, executa 100% din incasari? Nu se aplica prevederea cu 1/3 din venituri?

Se poate incheia o intelegere legala cu ANAF prin care eu ma oblig la restituirea sumei in rate lunare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pfa pentru datoriile persoanei fizice Kar8on Kar8on Exista o hotarare judecatoreasca de executare pe persoana fizica, persoana fizica este insolvabila dar detina un PFA activ, se poate extinde executarea asupra ... (vezi toată discuția)
Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)
Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)