avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizație creștere copil daca am 12 luni lucrate in ultimi 2 ani dar acestea nu sunt succesive
Cel mai recent răspuns: anirolf5000 , utilizator 17:51, 5 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, beneficiati !! Trebuie sa aveti 12 luni lucrare in ultimele 24 de luni anterioare lunii in care s-a nascut bebe, fara sa fie consecutive.
Cele 12 luni pot fi si consecutive, nu numai succesive, asa cum reiese din art.4 din Normele de aplicare a OUG 111/2010.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc doamna Nedelcu pentru informație.
Din cate stiu eu domnule Cornel Vasile consecutiv sau succesiv e acelasi lucru , nu înțeleg ce ati vrut să scoateți in evidenta . Era o simplă întrebare.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista si baza legala a afirmatiei ...dar daca nu cititi pana la capat, atuncis igur vom avea discutii care exced topicului dvs.

Art.4 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
...
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu s-a aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Cosana Cosana Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, stiu ca trebuie ca in ultimii doi ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Florentina2809 Florentina2809 Buna ziua dinou. As mai dori sa stiu daca in ultimii 2 ani trebuie sa am lucrate 12 luni consecutiv. Pentru ca am fost la primaria de unde apartin si mi s a ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Magdalen1 Magdalen1 Bună seara! Am întrerupere de aprox 30 zile între locul anterior de munca și cel actual. M-am reangajat pe 20 mai 2019.in august am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)