avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In cati ani se poate sista datoria fata de firmele de ...
Discuție deschisă în Executare silită

In cati ani se poate sista datoria fata de firmele de recuperare?

Buna ziua. Tatal meu a luat un credit la bcr in 2007. In 2013 el s a imbolnavit si nu a putut sa mai plateasca creditul. Banca a fost informata de starea lui de sanatate nerecuperabila si i au vandut in noiembrie 2013 creantele catre o firma de recuperare. In feb 2014, tatal meu a decedat. Iar in sept 2017 firma de recuperare a predat dosarul catre o firma de executare silita. Intrebarea mea este daca firma de recuperare nu si a recuperat datoria timp de aproape 5 ani, mai au dreptul sa execute silit mostenitorii? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:29, 5 Martie 2018
Prescriptia dreptului de a obtine executarea silita nu opereaza de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate, in speta a debitorului (adica a mostenitorilor acestuia, daca au acceptat mostenirea). Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca prescriptia nu a fost intrerupta prin acte de executare silita (sau alte acte voluntare de recunoastere a datoriei).
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate ... page_rrr page_rrr buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate de recuperari ca as mai avea ceva de plata la un dosar deschis de acestia in 2017 , pentru ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie executare sillita bellabianca52 bellabianca52 In ian 2012 am obtinut o sentinta favorabila. in 28.03.2013 s-a admis cererea de executare silita. In iunie 2013 exec jud a intocmit un pv prin care spune ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit banca sebastiannarita sebastiannarita Buna ziua, am si eu o intrebare. Am un credit facut la o banca din Romania(aia cu roz) din anul 2008. Din septembrie 2010, din pacate nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)