avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... POPRIRE SALARIU
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

POPRIRE SALARIU

Buna ziua. Am primit o poprire pentru un salariat care are contract de munca pe 2 ore si un salariu net de 308 lei. Trebuie sa ii infiintez poprire avand in vedere ca venitul net este mai mic decât cuantumul salariului minim net pe economie?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioana_madalina , utilizator 11:46, 5 Martie 2018
Nu i se poate popri nimic dacă venitul net este sub 581 de lei

Art. 729 alin (3) Cod procedură civilă - Limitele urmăririi veniturilor băneşti:

(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri Lesurtap Lesurtap Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)
Zilieri Mariana Perta Mariana Perta Buna ziua, unei persoane care lucreaza ca zilier i se va pune poprire pe venit daca are de la executor aceasta poprire? (vezi toată discuția)