avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Termen de judecata punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Termen de judecata punct de lucru

La inceperea formalitatilor de declarare la Registrul Comertului a unui punct de lucru in Bucuresti pentru o societate comerciala cu sediul in Bucuresti, prin intermediul unei firme de avocatura la 10.10.2009, mi s-a precizat verbal ca hotararea judecatoreasca imi va fi inmanata in 5-7 zile lucratoare. Ulterior mi s-a spus ca termenul de judecata a fost fixat pentru data de 10.12.2009.
Este stabilit prin lege un termen pentru solutionarea ascestor cereri?
Intreb aceasta deoarece este cunoscut faptul ca in acest timp cheltuielile generate de inchirierea spatiului trebuie suportate de catre chirias si acesta trebuie sa se adreseze instantei pentru recuperarea acestor cheltuieli precum si a altor prejudicii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aariam_a , utilizator 16:40, 9 Noiembrie 2009
Dupa ce depui cererea de preschimbare a termenului de judecata ce se intampla?Iti da direct alt termen de judecata sau iti da termen sa iti susti motivele pentru care soliciti preschimbarea in fata judecatorului?Eu am termen pe 25 martie 2010
Asa de competitivi sunt functionarii ONRC Bucuresti? Mi se pare aberant sa dai termen cinci luni de zile. Ceva nu este in regula. Practic ar insemna ca activitatea unei firme in aceasta perioada sa se inchida. Adica vreau sa deschid punct de lucru acum, pentru ca acum am hotarat eu ca asociat, dar trebuie sa astept cinci luni sa-mi dea voie judecatorul? Ceva e neclar aici. Ca o paranteza, ce se intampla cu mentiunile cu privire la cesionarea de parti sociale in aceste conditii? Noul asociat este recunoscut abia dupa 5 luni? Ce se intampla cu actele emise de societate in acest timp? M-ati pus pe ganduri.
Este greu de crezut dar adevarat.Am depus dosarul pe 23.10.2009 si mi-au dat termen de judecata pentru 25.03.2010.Intre timp am aflat ca unii fac cerere de preschimbare al termenului de judecata, care nu se stie daca va fi aprobata de judecator.Daca ati depus cerere de preschimbare al trermenului de judecata va rog frumos sa-mi9 spuneti si mie cum ati procedat.Multumesc!
Nu pot sa cred ca exista asa ceva. Nu va contrazic, probabil asa este. De unde sunt eu, si vorbim de al doilea judet ca marime dupa capitala, termenul de judecata este 2 zile, iar cel de eliberare 5, in total 7 zile. Termene mai lungi, de doua saptamani cel mult, in general, se dau atunci cand dosarul are o problema si judecatorul cere schimbarea sau completarea vreunui act, dar asta dupa ce s-a dat initial termenul de 2 zile. Adica, daca este vreo problema cu dosarul tau, aflii in cel mult 2 zile, dupa care primesti un alt termen de judecata.
In privinta cererii de preschimbare, eu merg la secretariat si cer sa completez o cerere de preschimbare termen, este un formular special, apoi astept.
Am patit-o o singura data, si atunci, vinovati de amanare au fost cei de la ONRC care au gresit denumirea sediului in acte si a fost nevoie sa se faca, intern, o cerere de indreptare erori materiale.
Mai intrebati colegii din Bucuresti, la mine asa se procedeaza. Oricum m-ati pus pe ganduri rau, pentru ca am de depus saptamana viitoare niste acte la Bucuresti si deja ma ia durerea de cap ce o sa ma astepte acolo. Nu mai spun de cine stie ce termen voi primi.
Eu cred ca avocatii si juristii din capitala ar trebui medaliati pentru rabdare si perseverenta in relatia cu ONRC.
Treaba asta se intampla numai in Bucuresti, in Ilfov totul este ok.Stiu ca este greu de crezut dar asta este realitatea.Nu sunt foarte multi oameni la ghisee, dar dupa ce platesti si ajungi la registratura si iti da bonul cu termenul de judecata ramai uimita.

Alte discuții în legătură

Termenele de solutionare a celor peste 9.000 de cereri aflate pe rolul orctb ContSters103392 ContSters103392 Buna ziua, REF: Tribunalul Bucuresti: 150 de dosare de la Registrul Comertului, analizate intr-o zi Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social kameliaflorescu kameliaflorescu Buna ziua, Am citit despre acest subiect pe forum si in mare cam stiu ce am de facut pt a schimba adresa sediului social.pentru a intelege mai ine intrun caz ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar suspendare societate mironbad mironbad Buna seara, va rog sa ma ajutati referitor la urmatoarea problema: Luni vreau sa depun un dosar de mentiuni la Registru Comertului Constanta pentru mutare ... (vezi toată discuția)