Buna ziua , Situatia mea din prezent este urmatoarea : Bunicul din partea tatalui a decedat in sep 2015 , succesiunea pe apartamentul acestora nefiind realizata pana azi din cauza refuzului bunicii mele de a o efectua.
Tatal meu a decedat inaintea bunicului meu in martie 2015 , apartamentul parintilor mei fiindu-i facuta succesiunea .
Bunica mea, probabil sfatuita de o persoana care doreste sa intre in posesia apartamentului dansei a fost si si-a obtinut o hartie de la un medic psihiatru pt a certifica deplinatatea facultatilor mintale ( mentionez ca are 88 ani si nu consider ca este 100% sanatoasa mental ) si in prezent doreste sa efectueze succesiunea dupa care doreste sa-si doneze partea dansei din apartament catre acea terta persoana. Mentionez ca in afara de bunica mea mai am o sora care din cate stiu are si ea drept asupra unei cote din apartamentul bunicilor mei.
As dori sa stiu ce cai de atac am in asa fel incat sa impiedic acea terta persoana sa intre in posesia cotei parte din apartament .
Va multumesc
Cat timp nu a fost incheiat nici un act, nu aveti ce "ataca".
Daca, dupa dezbaterea succesiunii, bunica va decide sa isi doneze cota de 5/8 din apartament, catre acea persoana si dupa decesul bunicii, da, puteti lua in considerare deschiderea unei actiuni, pentru reductiunea liberalitatilor excesive.
Problema e ca dupa ce dansa va deceda eu cum pot sa mai demonstrez ca nu a fost in deplinatatea facultatilor mentale in momentul in care a facut donatia ... nu de alta dar o hartie eliberata de un medic nu poate sa prevaleze in fata unei comisii de medici dupa parerea mea.
As dori sa actionez inainte de a ajunge in situatia in care va trebui sa atac actul de donatie cu atat mai mult cu cat sunt 99% convins ca la o comisie de medici sanatatea mintala a bunicii mele va rezulta ca fiind neconforma
Daca la momentul incheierii contractului de donatie, partile prezinta un certificat medico legal psihiatric (desi nu e obligatoriu, ci numai daca notarul constata ca persoana in cauza este lipsita de discernamant), eliberat de un medic legist, din care rezulta ca bunica are capacitatea de a incheia acte de dispozitie, contractul este perfect valabil.
Si nu am nici o alta varianta ? Ma refer la a obtine un drept de tutela in baza unei examinari psihiatrice pentru ca , repet , eu nu consider ca este in deplinatatea facultatilor mintale ( nu recunoaste intamplari din trecut care se pot proba , a existat riscul unor incendieri repetate - mancare lasata sa arda pe aragaz , haine uitate pe convector care au ars mocnit , etc. ) si consider ca o asemenea actiune ii va fi dictata doar de mintea ei in care i s-a sadit ideea ca eu as vrea sa o scot afara din casa.
Atacarea donatiei
anely_gy
In 1996 mama mea a primit prin donatie 2 terenuri din partea tatalui ei, terenuri retrocedate de catre stat bunicului meu.
Bunicul a decedat acum 7 ani, ... (vezi toată discuția)