Buna ziua,
Tatal dumneavoatra poate face orice cu bunurile sale realizate de el sau mostenite.
Nu exista temei legal de impotrivire a dumneavoastra.
Vedeti insa daca atunci cand s-a intocmit sau se va intocmi actul de donatie tatal dumneavoastra sa fie in deplinatatea facultatilor mentale. Ar fi singura modalitate de a contesta actul intocmit.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua,
Rezerva succesorala se refera la dreptul fiecarui mostenitor de a intra in posesia unei parti din mostenire DUPA decesul autorului sau daca exista bunuri in masa succesorala.
In situatia in care autorul sau nu lasa mostenire (nimeni nu este obligat sa lase mostenire), atunci nu exista nici rezerva succesorala.
av. Gabriel Klein Kiritescu
@avocatgabrielklein...daca parintii sa zicem doneaza in timpul vietii bunurile doar unui copil, avand doi copii, donatii cu sau fara scutire de raport, aceste donatii pot fi supuse reductiunii liberalitatilor excesive pt cota de rezerva succesorala ce li se incalca la decesul donatorilor sau tesatoului duo a caz, deci odata cu deschiderea succesiunii si dezbaterea acesteia. Reductiunea poate fi ceruta de mostenitorii rezervatari si se refera la donatii si legate. Ordinea reductiunii este Urmatoarea legatele se reduc primele si apoi donatiile.
Succesiune
lidy
Bună ziua,
vă rog să-mi spuneţi suntem doi fraţi în 2000 tatăl meu vitreg(fratele este fiul lui) a decedat a fost dezbătută succesiunea după el ... (vezi toată discuția)