avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz eliberare adeverinta de venit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz eliberare adeverinta de venit

Buna ziua
Acum 30 de zile am trimis(prin posta, cu confirmare de primire) catre ultimii 2 angajatori cereri pentru eliberarea unor adeverinte de vechime. NU am primit nici un raspuns. Stiu ca este precizat in codul muncii sa sunt obligati si pot fi sanctionati. Ce pot sa fac daca ei nu raspund. Ma adresez ITM-ului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liviubarbu , utilizator 17:12, 5 Martie 2018
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.


2. HG 905/2017
art.7
....
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.......

art.8
....
(5) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).
.....
Multumesc pentru raspuns.
Deci pot sa ma duc cu cartonasul de la posta Romana pe care au semnat ca au primit plicul in care era solicitarea de a elibera adeverinta.
La sesizare, depuneti copie de pe confirmarea de primire.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de incetare a activitatii in vederea angajarii in alt loc de munca misha_misha77@yahoo.com misha_misha77@yahoo.com Angajatorul nu vrea sa imi elibereze adeverinta dupa ce am demisionat cu acordul partiilor, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Contract de munca eduart eduart Cum pot afla daca, compania la care m-am angajat recent, a inregistrat contractul de munca si daca, sunt aceleasi datele din contractul imprimat cu cele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! angajatorul nu mi-a eliberat o adeverință care ... mmhai mmhai Bună ziua! Angajatorul nu mi-a eliberat o adeverință care prevede statul , vechimea, funcția deținută și calcularea salariului, neprecizarea motivului ... (vezi toată discuția)