avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transferul contributiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transferul contributiilor

Buna seara,
as avea o intrebare cu privire la cresterea salariului brut in urma transferului de contributii in sarcina angajatului, compania este obligata sa creasca brutul sau poate da acea diferenta ca si prima ?
exista obligativitatea pentru companii ca sa creasca brutul, am inteles ca unii angajatori au recurs la prime pentru a acoperi acea diferenta ?
imi puteti spune care este varianta corecta si legala?
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 12:06, 7 Martie 2018
Compania nu este obligata , insa in practica uzitata, diferenta de plata unii angajatori o dau ca si prima/bonus etc.
Dar stiu ca era termen ca pana la finalul lunii martie 2018 sa fie modificarile efectuate in Revisal?
sau nu se refera la prime?
Intr-adevar, orice modificare a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) din HG 905/2017 - salariul de bază lunar brut, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă - care se produce de la data intrării în vigoare a prevederilor prezentei hotărâri şi până la data de 31 martie 2018 se transmite până la 31 martie 2018.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pana la 31.03. 2018 toate actele aditionale care vizeaza aceasta marire de salariu cu 20% trebuie inregistrare in Revisal.
Primele nu se inregistreaza in Revisal.
Primele au fost acordate in lunile ianuarie, respectiv februarie 2018 astfel incat salariul net sa ramana la fel ca cel din decembrie 2017.
si incepand cu luna martie , ma refer la cei care au acordat prime in ianuarie si februarie? vor putea acorda in continuare dif de suma pt contributii sub forma de prima? sau vor trebui sa mareasca brutul?

Alte discuții în legătură

Act aditional nesemnat eliza100 eliza100 Buna ziua Am constatat cand am solicitat incetarea CIM cu acordul partilor ca la dosarul de personal exista un act adititional nesemnat de mine prin care ... (vezi toată discuția)
Act aditional Gratz1000 Gratz1000 La societatea la care sunt angajat , nu am primit spre a semna, pana azi 18 ianuarie 2018, niciun act aditional privind majorarea incepand cu 1 ianuarie 2018 ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu din 01.01.2018 larisalaly larisalaly Buna ziua, Legat de modificarea salariului brut in contextul mutarii contributiilor de la S la A am inteles, avem timp pana pe 31 martie 2018 dar Daca am ... (vezi toată discuția)