avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical feb. 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical feb. 2018

Buna ziua. Avem un angajat ca s-a angajat in data de 29.11.2017 si in luna februarie 2018 este internat in spital . Imi puteti spune, va rog frumos daca are dreptul sa i se plateasca medical avand in vedere ca nu are stagiu complet de cotizare de 6 luni? Conform Ordonantei de Urgenta 8/2018 are dreptul la indemnizatie? ("... se impune intervenţia legislativă de urgenţă în sensul instituirii unei norme derogatorii de la regula generală privind stagiul minim de asigurare de 6 luni, astfel încât persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, care la data de 1 ianuarie 2018 îndeplinesc stagiul minim de asigurare de o lună, să beneficieze de indemnizaţii pentru certificatele de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii, concedii medicale pentru sarcină şi lăuzie, concedii medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, în condiţiile legii").
Multumesc frumos pentru timpul acordat.
O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
sorinasoare2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 12:01, 7 Martie 2018
Ce cod de indemnizatie are concediul medical?
12
Salariatul dvs are dreptul sa i se plateasca concediul medical intrucat indeplineste stagiul minim de cotizare de 22 zile in ultimele 12 luni conform OUG 8. Acest stagiu de cotizare este valabil pana la data de 01.07.2018 pentru concediile si indemnizatiile medicale, cu exceptia celor de risc maternal.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
IULIA NEDELCU, Consultant resurse umane
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat. Cu respect.
Cu placere.

Alte discuții în legătură

Concediu medical nu se plateste daca nu ai minim 3 luni lucrate ? MaTr1cE MaTr1cE Am si eu o intrebare... Lucrez la o firma de IT de 2 luni si am fost 11 zile in concediu medical pe care il am de la spital deoarece am fost internat. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alexandra Leonov Alexandra Leonov As dori sa stiu daca pot sa intru in concediu cu risc find insarcinata in 3 luni dar ne avand inca un an de munca...imi dauneaza la indemnizatie ... pe 11 07 ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la cm plătit Ferenczagnes Ferenczagnes Bună ziua Am apucat sa lucrez două zile la noul loc de muncă, a treia zi am ajuns de urgență la spital. Oare e normal să nu-mi plătească cm (vezi toată discuția)