avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la cm plătit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la cm plătit

Bună ziua
Am apucat sa lucrez două zile la noul loc de muncă, a treia zi am ajuns de urgență la spital. Oare e normal să nu-mi plătească cm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 9 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai in situatia in care nu aveti stagiu de cotizare , nu vi se plateste concediul medical.

Pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru concediul medical, angajatul trebuie sa aiba un stagiu minim de asigurare (cotizare) de cel putin 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Baza de calcul a indemnizatiilor de concediu medical a persoanelor angajate, se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

In speta, daca anterior acestui angajator ati lucrat in alta parte , trebuie sa aduceti adeverinta cu veniturile realizate si cu numarul de zile de concediu medical avute.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu de cotizare g_dany19 g_dany19 Buna ziua. In urma cu o saptamana mi-am gasit un alt loc de munca. Printre documentele necesare la angajare mi s-a cerut adeverinta privind stagiu de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical AndreeaCristina03 AndreeaCristina03 Buna ziua, lucrez din februarie 2018 la firma in luna septembrie am avut 6 zile de concediu medical , mi-sa spus ca nu poate fi platit deoarece nu am stagiul ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical burtila burtila Buna seara, Doresc sa intreb cum se face plata concediilor medicale in acest moment si daca pot primi bani aferenti pt concediu medical . Doresc sa mentionez ... (vezi toată discuția)