avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua, lucrez din februarie 2018 la firma in luna septembrie am avut 6 zile de concediu medical , mi-sa spus ca nu poate fi platit deoarece nu am stagiul de cotizare in condițiile in care am acte doveditoare ca am fost la facultate la zi si apoi in concediu de creșterea copilului , iar CAS pentru toată perioada a fost platit de către stat . Copilul la angajare avea 1 an si 6 luni . Ce perioadă se ia in calcul pentru plata medicalului ? Stiam ca ultimile 6 luni .
Cel mai recent răspuns: AndreeaCristina03 , utilizator 16:50, 10 Octombrie 2018
aduceti adeverinta de la primaria de domiciliu cu venitul realizat, perioada de crestere copil constituie stagiu, Aveti 6 luni dar probabil incomplete, v-ati angajat in cursul lunii februarie nu cu 1 ale lunii si trebuie sa completeze stagiul, trebuia sa va ceara adeverinta de la primarie.
AndreeaCristina03 a scris:

..... Ce perioadă se ia in calcul pentru plata medicalului ? Stiam ca ultimile 6 luni .



Pentru calculul indemnizatiei de concediu medical se ia in calcul media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Daca nu ati fi avut stagiu de cotizare nu ati fi beneficiat de concediu medical.

Luati de la AJPIS adeverinta cu perioada de CCC si cuantumul indemnizatiei.
Se poate elibera acea adeverință de la primarie s-au trebuie mers la agenția de plăți ?
Primaria nu are nicio legatura cu perioada de CCC, in afara ca se depun actele, ci cei de la AJPIS. Acolo mergeti sa va elibereze adeverinta cu perioada si cuantumul indemnizatiei pentru CCC.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsuri si indrumare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata care si-a reluat activitatea din concediu crestere copil in data de 09.03.2015. Aceasta este din nou insarcinata si are concediu ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul cm momo1973 momo1973 Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru o persoana care a fost in concediu pentru crestere copil. (vezi toată discuția)