avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicarea incheirerii nu s-a realizat, termen apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicarea incheirerii nu s-a realizat, termen apel

Buna ziua,

Am un proces cu Raiffeissen Bank. Solutia pe scurt a fost afisata pe portal in luna octombrie 2017. Am inteles ca dureaza luni bune pana imi este comunicata la adresa comunicarea. Cu toate astea m-am intalnit intamplator cu judecatoarea care mi-a zis sa motivarea este facuta tot in Oct 2017 si ca ar fi trebuit sa primesc acasa motivarea. Am sa merg la registratura sa vad ce e acolo. De vreme ce nu am primit comunicarea care cica ar fi trimisa in Oct 2017, nu mai pot face apel ? Sau cum se preda comunicarea asta , nu inteleg, nu trebuie trimisa cu confirmare de primire prin posta sau afisata pe usa ? Eu nu am nimic. Multumesc
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 11:27, 8 Martie 2018
Buna ziua,
Depuneti o cerere de urgentare a redactarii si de comunicare.
Verificati, totusi, la dosar daca s-a facut aceasta comunicare.
Solutiile instantelor se comunica potrivit legii. Comunicarea se face prin Posta Romana fara confirmare de primire in cazul solutiilor civile. (practic vi se pune in cutia postala, iar termenul de a o ataca curge de la data postei de pe plic).
Termenul de apel curge de la comunicare care, se face prin posta cu confirmare de primire sau prin agent procedural care intocmeste un proces verbal.
Multumesc , doua raspunsuri diferite, unul stersant cum ca se lasa in posta (eu nu il am , nu stiu in ce posta l-au pus ) si ca nu mai pot face apel daca s-a transmis, si unul imbucurator ca trebuie confirmat cu semnatura ceea ce nu s-a intamplat. Cum e pana la urma ?
Mergeti la arhiva,vedeti in primul rand daca s-a redactat,daca v-a fost comunicata,la ce termen si apoi vedeti ce variante aveti.
Am fost la arhiva acum, mi-au spus ca a fost comunicata in decembrie si s-a intors inapoi la ei. Care este pana la urma legislatia, eu vizez intinderea cat mai mult a acestui proces, este vorba de o dare in plata respinsa de instanta, creditul este inghetat pana la terminarea procesului. Practic vreau sa treaca cat mai mult timp chiar si prin aceasta comunicare care nu a ajuns la mine si sa intors la judecatorie, important este sa pot face apel, oricum pierd procesul ,cu cat mai tarziu cu atat mai bine, mai castig timp fara rate la banca recalcitranta. Vor trimite dinnou comunicarea ? este obligatorie confirmarea de primire sau nu ? Multumesc

Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
marius.m, utilizator

Alte discuții în legătură

Trimitere solutie proces uti1 uti1 Buna ziua, In 28.01.2015 s-a hotarat solutia pentru procesul civil in care sunt parat dar nici pana acum nu am primit nimic legat de acest proces (solutia). ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune, s-a dat o hotarare in prima instanta, am depus apel, la primul termen instanta de apel mi-a respins ... (vezi toată discuția)