avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de acord daca am procent din drumul privat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de acord daca am procent din drumul privat?

Salutare,

Situatia este aceasta: Parcela mea are acces la drumul public pe o latura. In partea dreapta exista un drum privat care merge la o casa din spatele parcelei mele. Daca eu imi fac garaj in spatele casei cu acces doar de pe drumul privat, cumparand o portiune din respectivul teren 40-50% sa zic, mai am nevoie sa merg la notar sa fac acord pentru drum de servitute? mai am nevoie de acordul proprietarului drumului sau e de ajuns ca am si eu o bucata din el.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: GeorgeSD , utilizator 01:54, 7 Martie 2018
Servitutea este o forma de proprietate asupra terenului altuia, ergo conventie notarizata si carte funciara. Mai sunt si alte moduri de a capata dreptul de acces pe care il doriti daca servitutea nu este neaparat necesara. Cand spuneti parcela are acces inseamna drept de acces existent sau inseamna doar ca poate fi accesata de pe drumul lateral dar accesul nu este de fapt pe acolo? De asemenea poate puteti detalia si afirmatia cum ca aveti procent din drumul privat, ar ajuta.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
CaraD, utilizator
Cum se poate obtine acces cu masina in spatele parcelei prin terenul privat altfel?
Cand spun ca are acces, ma refer ca e parcela de colt. Acces de la frontul stradal (strada principala) si (posibil) acces de la drumul privat al unui om care merge in spatele parcelei mele in partea dreapta (est). Momentan nu am, intreb doar daca as cumpara, din terenul proprietarului drumului privat, ar mai trebui sa primesc acordul lui la notar? Drumul e in totalitate al lui si momentan eu nu am voie sa trec pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute? r_ivanis r_ivanis Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: Am incheiat un precontract de vanza-cumparare teren pentru o parcela de pamant si urmeaza sa se faca parcelarea. ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)