avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

Dacă am fost condamnat definitiv la un an cu nepunerea în aplicare a pedepsei și 2 ani de supraveghere trebuie să fac reabilitarea?? țin să menționez că au trecut cei doi supraveghere pe timpul supraveghere i am avut dreptul de a conduce
Nu trebuie sa faceți reabilitarea.
Scoateți un cazier judiciar pentru a fi sigur ca nu există vreo mențiune în acesta.
Amânarea aplicării pedepsei
Art. 90

Efectele amânării aplicării pedepsei

(1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.

(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre.


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier balan1978 balan1978 Daca nu imi apare nimic in cazier.. dar am avut o infractiune acum 4 ani ma poate afecta aceasta la un procesc penal .. sau inseamna ca am fost reabilitat de ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei, nerevocată de instanță și ... costelprimarie costelprimarie Amânarea aplicării pedepsei, nerevocată de instanță și radiată din cazier după trecerea perioadei de încercare de 2 ani, este considerată ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu alcool la volan Alex34@gmail.com Alex34@gmail.com Am fost depistat cu .0.85 in fiola in traffic am cazier curat pot scăpa cu amânarea aplicării pedepsei mulțumesc frumos (vezi toată discuția)