avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare program de lucru

Buna ziua,

Lucrez intr-o companie multinationala in ture. La inceput contractul a fost semnat pe 8 h/zi 40h/saptamana. Angajatorul vrea sa ne schimbe programul in felul urmator: 7.5h/zi ceea ce insemna ca restul de ore vor fi programate in alta zi. Asta inseamna ca totalul orelor lucrate intr-o luna va fi corecte doar ca vom lucra mai multe zile, adica vom avea mai putine zile libere. Este legala situatia?

Multumesc anticipat,
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Cristi_nu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 8 Martie 2018
Ar trebui sa ne postati intreaga repartizare a timpului de munca ... angajatorul nu poate eluda prevederile legale referitoare la repausul saptamanal.
Schimbarea va intra in vigoare de la 1 aprilie. Inca nu avem reprtizarea orelor. In orice caz, angajatorul si-a facut un obicei din a nu respecta cele 48h consecutive de repaus. Se poate actiona in instanta?

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa ne postati intreaga repartizare a timpului de munca ... angajatorul nu poate eluda prevederile legale referitoare la repausul saptamanal.

Se poate sesiza si ITM-ul referitor la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal Romeobarbu Romeobarbu Repausul saptamanal se poate acorda si in cursul celor 40 ore lucrate normal?ex.: se lucreaza luni si marti,repaus miercuri si joi,apoi se continua vineri ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)