avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedieri legale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedieri legale?

Buna ziua! Sunt angajat in cadrul unei Case de Cultura. In total suntem 9 angajati (director, contabila, referent..etc) care urmeaza a fi concediati in urma unei dispozitii a consiliului local, conform careia nu mai beneficiem de fondul necesar pentru plata salariala, motivul fiind lipsa fondurilor de la bugetul local. Avem personalitate juridica, fiind infiintati de catre Ministerul Culturii si nu de catre Primarie prin decizie a consiliul local, ca in alte cazuri. Intradevar de cativa ani buni legea asezamintelor culturale ne a subordonat primariei, aceasta avand dreptul sa modifice organigrama si sa stabileasca bugetul. Vor sa ne desfiinteze ca si institutie concediind tot personalul, iar in cadrul primariei sa infiinteze un nou departament cultural cu 2 posturi care se vor ocupa prin concurs. Am cateva intrebari:
1)Din moment ce s a luat o hotarare prin care cosiliul local sustine ca nu exista fonduri pentru continuarea activitatilor si ca acesta este motivul concedierilor, este legal ca apoi sa infiinteze un nou departament cultural? Adica nu am bani dar totusi am!
2)Daca vor exista doua posturi in cadrul noului departament cultural. acestea nu ar trebui ocupate direct de catre cei disponibilizati fara a se mai organiza concurs?
3)Are primaria autoritatea necesara sa desfiinteze ca si institutie Casa de Cultura din moment ce avem personalitate juridica si nu am fost infiintati de ei?
4) Eu ca si angajat pot ramane in continuare in functie chiar daca nu sunt platit? Pot aduce la cunostinta angajatorului ca as putea lucra benevol fara a fi renumerat? Stiu ca suna de aiurea dar astfel ma gandesc ca i am putea impiedica sa creeze acel nou departament cultural in cadrul primariei, din moment ce inca exista o Casa de Cultura!

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
ccwork, utilizator

Alte discuții în legătură

Institutie publica ContSters455690 ContSters455690 Este Caminul Cultural institutie publica in cazul in care nu are personalitate juridica si este organizat ca si compartiment in subordinea consiliului local? (vezi toată discuția)
Desfiintare post css css La aprobarea organigramei si a statului de functii pentru anul 2010, Consiliul Local al comunei in care lucrez, a venit cu amendament si mi-a desfiintat postul ... (vezi toată discuția)
Angajari fara concurs Hobitzi Hobitzi Unde trebuie sa semnalez daca la institutia in care lucrez se fac angajari fara concurs? X-( (vezi toată discuția)