avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

La aprobarea organigramei si a statului de functii pentru anul 2010, Consiliul Local al comunei in care lucrez, a venit cu amendament si mi-a desfiintat postul de referent cultural, pe care functionam cu 1/2 norma, fara a cunoaste exact motivul. Mentionez ca primarul a propus organigrama ca si pana acum, insa o parte din consilieri au desfiintat 3 posturi, printre care si al meu.
Teoretic, de la 1 aprilie trebuia sa vin la serviciu doar 4 ore pe zi (intrucat am jumatate de norma pe alt post), insa eu am facut in continuare cele 8 ore pe zi, pentru ca pana in prezent nu am primit nici un fel de inscris oficial prin care sa ma anunte despre desfiintarea postului.
Primarul localitatii, intrucat ne sustine, a facut demersurile pentru a contesta la Institutia Prefectului si in Instanta judecatoreasca aceasta hotarare si deocamdata ne-a comunicat verbal sa stam linistiti.
Intrebare:
Ce trebuie sa fac eu? Care sunt caile legale sa-mi recuperez postul?

Legea Asezamintelor culturale prevede ca pentru infiintare/desfiintare post, precum si pentru angajare/destituire din functie, sa se obtina avizul Directiei Judetene pentru Cultura, insa acest lucru nu s-a intamplat.
Va rog sa imi dati unele sfaturi.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:04, 7 Aprilie 2010
Deocamdata mergeti linistit la serviciu si stati cele 8 ore.
Pana nu primiti ceva oficial (un inscirs, o notificare, un preaviz in caz de desfiintare post) nu actionati in nici un fel. Daca spuneti ca primarul va sustine, atunci probabil ca va rezolva situatia fara ca dvs sa suferiti in vreun fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri legale? ccwork ccwork Buna ziua! Sunt angajat in cadrul unei Case de Cultura. In total suntem 9 angajati (director, contabila, referent..etc) care urmeaza a fi concediati in urma ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sau reducere posturi contractuale? lauradoom lauradoom Buna ziua! In primaria unde lucrez se doreste desfiintarea a unui numar de 5 posturi contractuale.4 posturi sunt de guard. Luna aceasta am incheiat contract cu ... (vezi toată discuția)
Functionari publici referent agricol tinul tinul cum se poate transforma o functie publica in functie contractuala ,in administratia locala. Mai concret,cum se poate transforma referent agricol din functie ... (vezi toată discuția)