avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clasificate mijloc fix - autobuz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clasificate mijloc fix - autobuz

Buna ziua,

Societatea, care are ca obiect de activitate transportul rutier de persoane, a achizitionat un autobuz si la incadrarea acestuia in grupa de mijloc fix corespunzatoare oscilez intre 2.3.2.1.3. (durata normala de functionare 5 - 9 ani) si 2.3.2.1.3.1 (durata normala de functionare 4 - 8 ani).
D-voastra ce opinii aveti?
Multumesc pentru toate raspunsurile oferite.
Cel mai recent răspuns: Suzana Andrei , utilizator 13:00, 23 Octombrie 2009
Avand in vedere obiectul de activitate al societatii va recomand incadrarea autobuzului in grupa 2.3.2.1.3.1 (durata normala de functionare 4 - 8 ani). Este normal ca un autobuz utilizat zilnic in transportul de persoane sa aibe o durata de viata redusa fata de un autobuz utilizat ocazional de o societate cu alt obiect de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare perioada amortizare lucica21 lucica21 buna ziua. am o situatie pt. 2 soc.una este micro iar cealalta imp.pe profit. pot sa modific perioada de amortizare a unui mij. de transport. ex. un camion ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate masina VeresBogdan VeresBogdan Pe cati ani se poate deduce ca si cheltuiala o masina cumparate de persona fizica autorizata(P.F.A)????? (vezi toată discuția)
Hotararea nr. 2139 din 30 noiembrie 2004 ALeonard ALeonard conform HOTÃRÂRE Nr. 2139 din 30 noiembrie 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare ... (vezi toată discuția)