avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna ziua, as dori un raspuns , va multumesc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna ziua, as dori un raspuns , va multumesc

buna ziua. am si eu o problema legata de neplata a 3 credite . problema pe scurt este urmatoarea . In anul 2006 am facut un credit la brd fara garantii si ipoteci , asa numitul credit cu buletinul , in 2007 sotul meu - la acea data nu eram casatoriti - a facut si el un credit la brd in aceleasi conditii , fara garantii de nici un fel . concomitent cu acest credit la brd a facut si un credit la raiffeisen in aceleasi conditii , in 2008 ne-am casatorit , avand amandoi adresa in buletin pe proprietatea parintilor lui. am platit ratele pana anul acesta in martie - aprilie , moment in care ne-a fost sparta locuinta - mentionez ca locuim cu chirie si nu la adresa din buletin - apoi sotul meu si-a rupt glezna in 2 locuri fiind necesare 2 interventii chirurgicale si imobilizare la pat plus recuperare indelungata . consecintele acestor actiuni au fost faptul ca amandoi ne-am pierdut locurile de munca intrand astfel in imposibilitatea de a ne mai achita ratele catre banci. Nu avem absolut nimic pe numele nostru si deocamdata nu se intrevede nici o speranta de a ne angaja cu carte de munca pentru o perioada destul de mare . suntem ajutati de parinti dar in limitele posibilitatilor lor. in aceste conditii deoarece am primit hartii de la brd cum ca vom intra in executare silita , ce pot dansii executa si care ar putea fi repercusiunile acestor fapte. mentionez ca nu este vorba de rau platnic , dar de cate ori am incercat sa stam de vorba cu brd pentru reesalonarea datoriei sau am facut incerci sa vedem cum putem rezolva aceasta problema ni s-a comunicat ca nu avem decat varianta de a pune gaj un imobil - lucru imposibil pentru noi deoarece nu detinem nici macar o masina daramite o casa - si ca oricum suntem obligati sa achitam toata suma restanta imediat , lucru care din nou este imposibil , acesta fiind si motivul pentru care am incercat in luna septembrie sa discutam cu banca si sa cerem o reesalonare a datoriei. Ce ni se poate efectiv intampla in conditiile in care ajungem in tribunal cu dansii si ce pot dansii executa in aceasta situatie? va multumesc anticipat , cu stima , sara
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 15:02, 23 Octombrie 2009
verificati contractul de credit si anexele pt brd ...trebuie sa aveti asigurare pt incapacitate de munca, eventual somaj la aviva, iar daca polita este inca valabila puteti solicita plata ratelor din asigurare ( intrucat s-a produs evenimentul asigurat, conform celor spuse de dvs)
sau
nu mai mergeti la banca sa discutati pt ca nu veti rezolva nimic. faceti cerere scrisa trimisa prin posta recomandata cu confirmare de primire la sediul central al bancii pt reesalonarea datoriei restante, eventual rescadentati creditul pt a micsora temporar rata astfel incat sa puteti sa platiti. Banca este obligata sa va raspunda in termen de 30 zile. in cazul unui refuz acest demers va este util pt a putea contesta executarea silita

intre timp achitati macar 50lei pe fiecare cont lunar pt a avea rulaj contul si a va demonstra buna credinta :P

nu scapati sa nu platiti ratele, dar incercati sa evitati cheltuielile suplimentare privind executarea silita, etc #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Arisandy Arisandy Am contractat un credit ipotecar in 2008 la o banca, am platit 1 an de zile cite 1000 lei pe luna, iar in conditiile in care ni s-au redus sporurile din ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Executare silita adynut adynut Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)