avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este definitia sintagmei : lamurirea intelesului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este definitia sintagmei : lamurirea intelesului dispozitivului ?

Care este definitia sintagmei: lamurirea intelesului dispozitivului si ce poate face lamurirea mai exact, adica, poate cere sa se iasa din indiviziune mai putin / intr-o mai mica parte (daca nu s-a precizat in mod expres in cerere ca, se vrea o iesire din indiviziune partiala)?
Practic, este ca o schimbare a obiectului cauzei ! Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 17:26, 10 Martie 2018
Buna ziua,
Fiind vorba despre un studiu aprofundat, caci nu cunosc dosarul dumneavoastra va recomand sa studiati:
Decizia nr. 529 /2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
Pentru intelesul dumneavoastra fac urmatoarea precizare:
Înalta Curte a precizat că această procedură a fost pusă la dispoziția părții interesare atunci când, din culpa instanței, dispozitivul hotărârii nu este suficient de clar, ceea ce poate genera dificultăți în executare. Prin lămurirea hotărârii nu poate fi însă modificat dispozitivul, ci se clarifică, se interpretează doar măsurile dispuse de instanță prin hotărârea a cărei lămurire se dorește

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã-lãmurire privind aplicarea ei ivascu_maricica ivascu_maricica Ajutor, vă rog! Avem o hotărâre judecătorească, irevocabilă prin nerecurare, pronunţată în 2 oct 2009.Sentinţa este:[quot]02.10.2009 ... (vezi toată discuția)
Pe aceeași speță unele instanțe au admis plângerile contravenționale iar altele le-au respins. se poate instanței de recurs înaintarea plângerii la Îccj? Decebal58 Decebal58 Ca urmare a respingerii, de catre o instanta, a unei plangeri(contestari)impotriva unui proces-verbal de contraventie, cu termen de recurs(30zile), se poate ... (vezi toată discuția)