avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - partaj

Buna ziua..ma afecteaza foarte mult situatia fratelui meu care este in divort cu sotia,au un minor si o firma.intrebare mea este daca intradevar sotia poate trece firma oe numele copilui k sa fie scutita de partaj ?si asa fratele meu nu ar primi nimic din bunurile care leau dobândit in timpu casatoriei?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:27, 11 Martie 2018
Avand o firma impreuna , amandoi trebuie sa decida situatia firmei, sa semneze cesiunea, si celelalte acte.
Minorul nu poate primi calitatea de asociat. Pana la majorat si doar in cazul decesului parintilor lui.
Sotul doamnei, fratele dvs. in situatia unui partaj primeste cota de 1/2 din toate bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Daca situatia lor este reglementata de o conventie matrimoniala privind adoptarea regimului matrimonial al separatiei de bunuri, reglementat de art. 360-365 Cod Civil, situatia poate fi diferita.
Multumesc mult
Conf.art.339 NCC"Bunurile dobandite in timpul regimului comunitatii legale de oricare dintre soti sunt, de la data dobandirii lor,bunuri comune in devalmasie ale sotilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau bun comun ? cezarad cezarad Am o intrebare legata de o anumita situatie de fapt. O persoana X este casatorita cu o alta persoana Y. Persoana X este administrator unic la o societate ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, va adresez niste intrebari din partea unei prietene: \"1. Sunt casatorita de 2 ani, alegand regimul matrimonial legal. In caz de divort, sotul ... (vezi toată discuția)