buna ziua , ma numesc Dora,lucrez la o fabrica de confectii, lucram multe ore peste program ,programul fiind de 8 ore, stam 10 , 12, 9, 14,...cat au ei nevoie, si astazi cand am plecat de la serviciu ne-a amenintat ca maine fiind sambata suntem obligate sa venim si mai ales duminica, pt. ca ei au livrare de comanda, si cine nu va venii, va fi dat afara. Au acest drept. ? avem ore suplimentare de acum 3-4-5 luni , neplatite , care ne-au spus ca nu mai exista ...orele...sunt fete care au si 100 de ore suplimentare neplatite. desii aveam 60 de ore suplimentare din urma, luna trecuta am stat acasa 2 saptamani si nu ne-a bagat sa completeze luna cu acele ore... suntem ...la limita si nu stiu ce sa fac...?!!??eu nu am sa merg maine...si nici duminica,. CE POT FACE EU ? CE DREPTURI AM EU , SI CE POT FACE DACA MA DA AFARA , ? ARE ACEST DREPT ????[]
Formulati, personal sau in colectiv,cu celelalte colege,actiune in instanta prin care solicitati obligarea societatii la plata sumelor restante ,datorate pe orele suplimentare prestate si pentru orice alte drepturi banesti cuvenite si neonorate..Este bine,daca sunteti mai multe,sa angajati un avocat care sa va consilieze si sa va sustina profesionist in instanta.
De asemeni va sfatuiesc sa faceti sesizare catre ITM pentru nerespectarea programului de munca si pentru comprtamentul abuziv al angajatorului.
Rezultatul cercetarilor intreprinse de ITM va poate folosi ca proba in procesul care va avea loc.
Aveti posibilitatea sa contestati decizia de concediere in termen de 30 de zile de la data primirii acesteia la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliul.
:offtopic:
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.