avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neacceptata fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neacceptata fara preaviz

eu in data de 01 10 2010 mi-am depus demisia la birou.sefa mea a zis ca nu mi-o accepta decat cu pr eaviz de 15 zile i-am zis ca am probleme si sa ma inteleaga ca nu mai pot merge la lucru.a zis ca ca nu dor cu preaviz.am sunat la resurse umane si mi-a zis ca dac nu ma prezint in preaviz dupa 3 nemotivate imi desface contr actul de munca indisciplinar.nu m-am prezentat 4 zile dupa care m-:((am hotarat sa-mi efectuez preavizul.am mers la lucru si nu a vrut sa ma mai primeasca desi am apucat de m-am pontat.a 2 zi am mers iarasi dar nu ma lasat sa intru in magazin desi fiind in preaviz eu sunt inca angajata.ce se poate face?
:((:(
Cel mai recent răspuns: mateiandreea , utilizator 19:59, 13 Octombrie 2010
mateiandreea a scris:

eu in data de 01 10 2010 mi-am depus demisia la birou.sefa mea a zis ca nu mi-o accepta decat cu pr eaviz de 15 zile i-am zis ca am probleme si sa ma inteleaga ca nu mai pot merge la lucru.a zis ca nu dor cu preaviz.am sunat la resurse umane si mi-a zis ca dac nu ma prezint in preaviz dupa 3 nemotivate imi desface contr actul de munca indisciplinar.nu m-am prezentat 4 zile dupa care m-:((am hotarat sa-mi efectuez preavizul.am mers la lucru si nu a vrut sa ma mai primeasca desi am apucat de m-am pontat.a 2 zi am mers iarasi dar nu ma lasat sa intru in magazin desi fiind in preaviz eu sunt inca angajata.ce se poate face?
:((:am uitat sa mentionez ca nu mi-a desfacut contractul dupa cele 4 nemotivate.dar nici nu ma primeste sa-mi efectuez preavizul.
Din punctul meu de vedere au respectat legea.
Daca dovedeati ceva extraordinar care va impiedica sa va prezentati pentru respectarea termenului de preaviz nu mai aveau ei dreptate...

avocat Claudiu Lascoschi
Depuneti o sesizare la ITM ... Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii. Prin excepţie, este posibila incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz (art.79 alin.7 si 8 din Codul Muncii).
DEMISIE FARA PREAVIZ, IN CONDITIILE IN CARE ANGAJATORUL NU-SI RESPECTA OBLIGATIILE, DAR EL SI LE-A RESPECTAT
da dar m-am prezentat si nu a vrut sa ma mai primeasca

Alte discuții în legătură

Cum procedez cu preavizul? anca_eke anca_eke lucrez cu carte de munca la o firma de constructii.vreau sa plec dar angajatorul nu imi accepta lichidarea la zi. a zis ca imi trebuie preaviz de 15 zile.in ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara sa raspund de gestiune.... Dessire Dessire Buna ziua.Sunt angajata la o firma de aprox. 2 luni jumate si de cand am venit mi s-a zis ca intr-o zi vom face inventar sa preiau si eu gestiunea.Pana acum nu ... (vezi toată discuția)