avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum procedez cu preavizul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum procedez cu preavizul?

lucrez cu carte de munca la o firma de constructii.vreau sa plec dar angajatorul nu imi accepta lichidarea la zi. a zis ca imi trebuie preaviz de 15 zile.in timpul preavizului se iau in considerare 15 zile lucratoare sau calendaristice ?si cate ore sunt obligat sa stau la lucru:program normal sau jumatate de program? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 3 Mai 2010
Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. In perioada de preaviz salariatul este obligat sa lucreze 8 ore/zi, adica program normal de lucru
1. In caz de demisie termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare.
2. Programul de lucru va este redus pana la cel mult 50%, dar veti fi platit pentru norma intreaga.
Preavizul este de 15 zile lucratoare, trebuie sa stati 8 ore pe zi. singura modalitate de a nu respecta preavizul este data de art 79, alin. 8 din Codul Muncii, in cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate prin CIM.
gabescu a scris:

1. In caz de demisie termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare.
2. Programul de lucru va este redus pana la cel mult 50%, dar veti fi platit pentru norma intreaga.


Se reduce programul in cazul preavizului pentru concediere nu pentru demisie.
Art. 79
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

Alte discuții în legătură

Durata preavizului teea-g teea-g Buna ziua! Nu stiu sigur cum se procedeaza pt ca este prima oara cand scriu pe un forum. Mi-am dat demisia , totul s-a facut cu acordul ambelor parti , mi s-a ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz flori_cooll flori_cooll daca miam dat demisia cu preaviz cate ore sant obligat sa lucrez pe zi si cum sant platit si cate ore sant pontat pe zi. va multumesc. (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata fara preaviz mateiandreea mateiandreea eu in data de 01 10 2010 mi-am depus demisia la birou.sefa mea a zis ca nu mi-o accepta decat cu pr eaviz de 15 zile i-am zis ca am probleme si sa ma inteleaga ... (vezi toată discuția)