avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata preavizului

Buna ziua!
Nu stiu sigur cum se procedeaza pt ca este prima oara cand scriu pe un forum. Mi-am dat demisia , totul s-a facut cu acordul ambelor parti , mi s-a spus ca trebuie sa stau in preaviz cele 15 zile calendaristice. Intrebarea mea catre d-voastra este aceasta: in acest timp cat sunt in preaviz cum lucrez? Program obisnuit sau doar jumatate de program? :-/Programul meu normal este de 9 ore de L-V. Deja au trecut 2 zile de preaviz si eu am ramas program intreg.. .As dori un raspuns! Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 31 Iulie 2008
Program normal (ceea ce ai auzit tu referitor la programul redus este valabil in cazul concedierii si nu al demisiei).;)
Si dvs., ca multi altii, confundati incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu incetarea acestuia prin demisie (art.79 din Codul muncii).
Numai la demisie, cel care demisioneaza acorda un preaviz angajatorului, de maxim 15 zile calendaristice pentru functii de executie si maxim 30 de zile calendaristice pentru functii de conducere. Acest numar de zile de preaviz este scris in contractul individual de munca. In perioada preavizului contractul individual de munca isi produce efectele, deci veti respecta programul de lucru.
In cazul incetarii contractului individual de munca prin acordul partilor, salariatul si angajatorul convin impreuna asupra datei, data care poate fi in ziua depunerii cererii sau in alta zi cu care sunt amandoi de acord. Pana la data la care s-a cazut de acord, salariatul vine la serviciu normal.
Numai in cazul concedierii, cand angajatorul va desface contractul individual de munca fara a avea dvs. o vina, atunci vi se da un preaviz de minim 20 de zile lucratoare in care puteti lucra 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)