avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu preaviz

daca miam dat demisia cu preaviz cate ore sant obligat sa lucrez pe zi si cum sant platit si cate ore sant pontat pe zi. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:54, 19 Noiembrie 2009
Sunteti obligat sa lucrati conform programului normal de lucru ( 8 ore/zi ) urmand sa fiti platit in mod corespunzator.
Nu faceti confuzie cu preavizul pe care il da societatea salariatului in cazul incetarii c.i.m. din motive neimputabile acestuia.
In cazul in care iti dai demisia, trebuie sa stai in preaviz, dupa caz, 15 sau 30 de zile calendaristice (art. 79 din Codul Muncii). In aceasta perioada, programul tau de lucru va fi complet, respectiv 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana. Este adevarat ca in art 74 din CCM unic la nivel national 2007-2010 se prevede posibilitatea ca, in perioada preavizului, salariatii sa lucreze numai 4 ore pe zi, dar este o situatie specifica NUMAI cazului in care ANGAJATORUL este cel care acorda preavizul.
In ce priveste salarizarea, in perioada preavizului veti beneficia de aceleasi drepturi ca si anterior.
flori_cooll a scris:

daca miam dat demisia cu preaviz cate ore sant obligat sa lucrez pe zi si cum sant platit si cate ore sant pontat pe zi. va multumesc.


Sunteti obligat sa va respectati preavizul, sa va prezentati 8 ore/zi, program normal si veti fi pontat si platit pana in ultima zi de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez cu preavizul? anca_eke anca_eke lucrez cu carte de munca la o firma de constructii.vreau sa plec dar angajatorul nu imi accepta lichidarea la zi. a zis ca imi trebuie preaviz de 15 zile.in ... (vezi toată discuția)
Programul in timpul preavizului marchadora marchadora ce drepturi am daca sunt in preaviz din pana in data de15 sept 2010?in legatura cu programul de lucru,ca la noi se sta mai mult de 8 ore.daca nu ma supun ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru mariana1956h mariana1956h In perioada de preaviz(demisie) este normal sa respect programul de lucru prevazut in contractul individual de munca (8 ore pe zi,40 ore pe saptamana) ??? Acum ... (vezi toată discuția)