Am o problema de sănătate și nu ma aflu în județul în care am medicul de familie. Asa ca m-am dus la spitalul la care am asigurare medicala contractata de firma unde sunt angajata. Medicul generalist de la clinica respectiva mi-a rezervat o foaie de medical săpt. trecuta în ultima zi lucrătoare, după care urmează mâine să-i duc adeverinta de la servici prin care rezulta dacă am avut sau nu pana acuma concediu medical. Nu am putut merge nici azi la servici, întrebarea ar fi dacă medicul îmi poate da MAINE medical și pt. ziua pe care mi-a rezervat-o, și pentru azi? Gen cu o zi in urma.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
1. In situația imposibilității prezentării asiguratului la medic se pot acorda certificate de concediu medical cu retroactivitate de 24 de ore numai în cazul certificatelor de concediu medical „inițial“.
2. Certificatele de concediu medical se pot elibera și la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, pentru următoarele situații:
a) în caz de sarcină și lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate);
b) pentru perioada de internare în spital;
c) pentru imobilizare în sisteme de imobilizare specifice aparatului locomotor, numai de către medicul ortoped/chirurg;
d) situații pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale peste 90 de zile;
e) în caz de carantină;
f) pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.