avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum trebuie sa procedez ptr a face un alt certificat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum trebuie sa procedez ptr a face un alt certificat de nastere ptr copil

Am pierdut certificatul de nastere al copilului,cum procedez sa scot altul?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:26, 20 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
depuneti o cerere pt emitere duplicat la starea civila unde a fost inregistrata nasterea
acest răspuns util
Buna ziua.
Mergeti la primaria unde a fost inregistrat certificatul, sau la cea din zona in care aveti domiciliul si solicitati un duplicat.
Trebuie sa aveti actul de indentitate al dvs.in original si copie si o cerere prin care sa specificati motivul pt. care solicitati duplicatul.
Daca aveti o copie a certificatului de nastere, o anexati la cerere.
O ultima intrebare daca se poate...se percepe o taxa ptr duplicat?Va multumesc

Olga Tanase a scris:

depuneti o cerere pt emitere duplicat la starea civila unde a fost inregistrata nasterea

acest răspuns util
am solicitat un duplicat luna trecuta si nu mi-a fost solicitata nici o taxa, dar am auzit ca la unele primarii se percepe......asadar....
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie ankathebest ankathebest Buna seara, am pierdut certificatul de casatorie si sunt in italia cu sotul meu ce trebuie sa fac ,cum fac mil poate face sora mea care este in romania cu ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat de nastere ovidiuove10 ovidiuove10 Pentru ami procura duplicatul certificatului de nastere unde trebuie sa ma duc? (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de nastere handsu handsu In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se ... (vezi toată discuția)