avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stimulent inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stimulent inserție

Bună ziua m am prezentat azi la direcția sociala pt a mi se da o adeverința pt locul de munca. încep munca mai devreme de cei 2 ani ai copilului și doresc acest stimulent. Pe lângă actele necesare depunerii dosarului am inteles ca trebuie sa completez și o cerere și depusă cu o luna înainte.din păcate nu am cum pt ca azi am fost și joi pe 15 încep munca. Voi primi acest stimulent totuși? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 12 Martie 2018
Cine v-a spus ca trebuie sa depuneti cererea cu o luna inainte?
Este o alta cerere separat de cele pt stimulent ....O parte completează mama o parte tata... Deci nu pierd dacă nu o duc cu o luna înainte? Nu înțeleg nimic decât ca ne plimba de la unul la altul prin tot București ul
1. Tatal trebuie sa anunte AJPIS daca intra sau nu in CCC.

art.4^1 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
....
(7) Solicitarea concediului și a indemnizației pentru creșterea copilului prevăzute la alin. (1) se face pe bază de cerere și documente doveditoare, în condițiile prezentelor norme metodologice, până cel târziu în ziua anterioară împlinirii de către copil a vârstei de 2 ani sau 3 ani în cazul copilului cu handicap.

(8) În cazul în care celălalt părinte nu respectă prevederile alin. (7), concediul și indemnizația pentru creșterea copilului sau, după caz, acordarea stimulentului de inserție se reduc cu o lună.

(9) În situația în care persoana îndreptățită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puțin o lună, aceasta are obligația de a anunța în scris agenția pentru plăți și inspecție socială județeană, respectiv a municipiului București, denumită în continuare agenție teritorială, potrivit alin. (7), dacă nu se înregistrează situația prevăzută la alin. (6). În situația în care persoana îndreptățită nu anunță, concediul și indemnizația sau, după caz, acordarea stimulentului de inserție se reduc, din oficiu, cu o lună.

2. Mama depune dosarul pentru stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie cryys cryys Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri Sunt in concediu de creștere copil, pana la 2 ani si am decis sa ma întorc la serviciu cu 65 de zile inainte de a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca tatal nu isi ia o luna de concediu pentru cresterea copilului? elidiab elidiab Eu sunt in CIC, fetita implineste 2 ani in 1 mai. Eu inca alaptez, am aflat de curand ca tatal are dreptul la o luna de CIC ... dar e obligatoriu? Exista temei ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil cryys cryys Buna ziua, Momentan sunt în concediu de creștere copil, pana la 2 ani. Am inteles ca pentru a beneficia de stimulent de inserție trebuie sa reiau ... (vezi toată discuția)