avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce nu se reglementeaza transmiterea pensiei si a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce nu se reglementeaza transmiterea pensiei si a taloanelor de pensie prin mijloace electronice securizate?

Din discutiile pina la acest moment, la Intrebarea privind "Termenul legal de pastrare a pensiei la posta", nu rezulta reglementari clare care sa protejeze si sa reprezinte drepturile pensionarilor.
Dupa munca de o viata, acesta este la discretia unui semnal de la "postas", este lipsit de mijloacele moderne de comunicare si instiintare (bancile iti trimit mesaj etc.) s.a.
In mod real "Posta Romana", regia autonoma platita si din munca pensionarilor, ne plimba taloanele si pensiile, in multe situatii fiind in pericol de a fi returnate Casei de pensii: esti plecat din localitate, la munca sau tratament s.a. situatii. Ceea ce apoi implica drumuri, cereri, timpi de rezolvare s.a.
Cui foloseste si de ce se aplica asemenea proceduri ???
De ce nu se trimit pensiile in contul pensionarilor, de la momentul transmiterii Casei de pensii, a acestui drept acordat de banca la solicitarea pensionarului ??!!
Cine are interes sa ne plimbe prin "postasi" si institutii autonome ...? Pe care, nu ai unde sa le reclami in caz de reprezentare in dauna pensionarului ?!
De ce TALOANELE DE PENSII NU SE TRIMIT IN FORMAT ELECTRONIC in sistem securizat si controlat ?
De ce data transmiterii pensiei nu este anuntata in sistem electronic (e-mail, mesaj, sms etc.) ?
De ce nu se acorda aceste drepturi conform cu solicitarea pensionarului, personal AM INFINIT MAI MULTA INCREDERE IN BANCI DECAT IN "MERSUL POSTASULUI" ... ???!!!
DACA NU SE RESPECTA NICI ACESTE DREPTURI ALE PENSIONARILOR, IN FAPT CE NI SE RESPECTA ???!!!
DE CE SUNTEM OBLIGATI SA BATEM DRUMUL POSTEI - este o forma depasita, ramasa poate doar in filmele western ?
CINE ARE ACESTE INTERESE IN DEZACORD CU ACCEPTUL, SOLICITARILE si OPTIUNILE DE DREPT ALE PENSIONARILOR ??? Cine doreste proceduri electronice, directionate personal si securizate ?! Cred MAJORITATEA !
AVEM ACESTE DREPTURI, sau
CUM LE PUTEM OBTINE !?

Alte discuții în legătură

Cupon de pensie ghita49 ghita49 Am citit pe internet ca pentru cei care primesc pensia pe card bancar nu se mai tiparesc cupoane de pensie si implicit nu mai primim acest act. Poate sa-mi ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de pastrare a pensiei la posta nickum nickum In data de 27.02.2018 am fost instiintat pentru ridicarea pensiei de la Of.Postal 2 Bucuresti sector 1. Fiind blocat de vreme in alta localitate m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Unde primesc pensia? Toni98 Toni98 Sint deja pensionar dar doresc sa plec la fiica mea in strainatate pentru o perioada mai lunga. Nu mai am rude in tara. Pensia o primesc in cont bancar. Dar ... (vezi toată discuția)