avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Timp maxim in care se poate considera parcare pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Timp maxim in care se poate considera parcare pe domeniu public

Buna seara,
Va deranjez cu o intrebare despre un subiect de care cred ca ne lovim toti cei care traim in mediul urban zi de zi: parcarea pe domeniul public. O sa ma incerc sa prezin situatia cat mai scurt posibil: locuiesc intr-o curte comuna (sector 5) - de fapt sunt trei curti deservite de un drum de acces de 75 de centimetri latime si poate 30 metrii lungime. In una dintre curti locuiesc doua familii cu chirie. In fata curtiilor respective sunt 3 locuri de parcare, familiile respective avand de cateva luni incoace 4 masini (de la una cate aveau inainte de scoaterea taxei) iar eu una. Pana acum totul bine si frumos; normal cine prinde locul sa il ocupe - fie noi, fie oricine. Ce este dupa gard este domeniu public. Insa de o luna si ceva unul din vecini a considerat ca sunt prea multe locuri si a zis sa lase masina care nu o foloseste acolo. I-am zis civilizat sa o mute si el fiindca mai venim si noi cu ce vine un om normal din cand in cand, bagaje, cumparaturi, obiecte voluminoase, iar seara gasesti locurile respective neocupate deobicei, mai ales ca exista locuri de parcare destule dupa un bloc care sunt in raza de o suta de metrii maxim fata de curtiile respective. A zis ca o sa o mute si nimic de o saptamana si ceva, dupa care s-a ratoit la prietena mea ca e domeniu public. Se pare ca "domenui public" dar pe care sa il ocupe doar el. Am aflat ca nu are asigurare si de-asta a ales sa isi lase masina in fata curtiilor sa poata sa admire cum creste stratul de praf pe ea cand pleaca dimineata la munca cu cealalta masina, care ocazional, daca prinde loc, o pune tot acolo.
ÎNTREBAREA mea este daca exista un timp maxim prevazut prin lege (eventual articolul sa i-l pun pe parbriz) care este considerat parcare pe domeniu public sau nu am ce sa ii arat si ne bazam pe "bunul simt" inexistent in majoritatea cazurilor.

Alte discuții în legătură

Parcare de resedinta croc1 croc1 In baza carui act normativ poate fi atribuit un loc de parcare amenajat pe domeniu public, situat la mai putin de 5 metri fata de un bloc, unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)