Vrem să vindem un apartament și am făcut documentația cadastrală.
În urma măsurătorilor a reieșit o diferență de 1,40 mp. Apartamentul are utili 72 de mp.
Cei care vor să cumpere apartamentul s-au dus la bancă dar le-a fost refuzat dosarul din cauza acestei diferențe.
Ce-i drept nu ne-am uitat la acte să observăm diferențele.
Se mai poate face ceva? Există posibilitatea ca cei de la cadastru să fi greșit? Se mai pot modifica actele de la serviciul cadastral?
Daca diferenta este in minus fata de cea inregistrata, cu actele de proprietate, documentatia cadastrala (posibil si alte documente la cerere) se completeaza o cerere tipizata si se reface cartea funciara conforma cu noile suprafete. E mai complicat cand din masuratori rezulta suprafete in plus fata de cele deja inregistrate.
În actul de vânzare cumpărare semnat în 1997 e trecută suprafața de 65,73. Atunci nu a fost făcută nicio schiță, nimic. Cred că suprafeța a fost trecută după niște planuri inițiale. Locuința a fost cumpărată de la Termloc - o instituție a statului.
În actele de la cadastru făcute acum și înregistrate apare suprafața de 64,28.
E foarte normal sa apara suprafete diferite, unul dintre motive fiind acela ca s-a schimbat sistemul de masurare. Sunt foarte multe acte de proprietate unde apare o suprafata preluata din actele precedente si o alta suprafata reiesita din masuratori. La dvs inteleg ca este prima inscriere in cartea funciara, dar cu siguranta nu primul apartament din bloc sa fi fost inscris. Exista o carte funciara colectiva a imobilului? Si mai important ar fi cum doreste banca sa actionati? Presupun ca nu se propune ca Termloc sa refaca actele sa reflecte suprafetele masurate acum. La biroul de carte funciara ma indoiesc ca puteti schimba ceva, atata timp cat suprafetele in cartea funciara a apartamentului concorda cu masuratorile noi
Intabulare
iuvri
Buna ziua!
Imi poate da si mie cineva niste informatii?
Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005?
Unde ... (vezi toată discuția)