Am pierdut definitiv un proces si cineva mi-a zis ca trebuia sa aflu care era practica acelui complet in spete ca a mea si sa recuz sau sa cer sa se abtina.
Cum se poate afla care este practica unui complet de judecata, va rog?
Am analizat de curând o situație de acest gen în care s-a recuzat judecătorul pe acest motiv si s-a respins cererea de recuzare.
Astfel de situații sunt extrem de delicate si doar daca aveti avocat foarte bun aveti sanse sa castigati altfel decat este practica uzuală a acelui judecător.
Depinde foarte mult si de natura litigiului.
Este posibil si sa nu se fi putut face nimic în cazul dvs.
Oricum...daca recuzarea se respingea...
Am avut un caz în care judecatoarea ă formulat cerere de abtinere si i s-a respins dar am câștigat.
Era interesant daca i se admitea abtinerea ca recuzam o altă judecatoare pe aceleași considerente...
Însă...s-a dovedit ca am avut dreptate sa nu recuz dacă cererea proprie ă judecatorului s-a respins.
Sunt încurcate ițele câteodată...
În cazul cu judecatoarea căreia i s-a respins abtinere am câștigat.Probabil ca era convinsă că o sa pierd...initial...cine stie...
În cazul unde ma gândeam sa recuz...inca ma judec de câteva termene...in mod asiduu...
Multumesc mult, domnule avocat. Adica ambilor.
Acuma, nu stiu ce sa zic dar si cand vezi completele ca dau solutii ... subiective... Totusi, nu mi-ati spus cum pot afla ce practica au unele complete. De pe portal cumva... nu?
Practica completului inseamna sa urmărești solutiile pronuntate de completul respectiv im cauze similare. Ori practica unui complet nu reprezinta un motiv de recuzare sau abtinere
Si eu zic sa obișnuiți acum cu ideea.
In astfel de cazuri în care practica unui judecător este intr-un sens previzibil si unitar singura variantă ar fi să se atace modul de repartizare aleatorie ă dosarelor daca cumva nu s-a făcut legal din toate punctele de vedere.
Nici eu însă nu am incercat sa fac asa ceva.
Exista insa si apelul iar daca hotărârea este greșită se va desființa.
Deci, variabilele pot fi mai multe.
Nici nu am avut probleme de fel iar cazurile care sunt cu probleme sunt mai ales pentru ca se resping întrebări relevante in număr mare sau se poartă discuții lungi până la admitea întrebării ceea ce duce martorul la concluzia ca este o intrebare cheie si are timp de gândire si ce raspuns sa dea...mai ales cand este martorul părții adverse din proces...
Procesele se pot castiga si pe baza martorilor părții adverse dar daca instanța obstructioneaza aflarea adevărului atunci apar probleme de recuzare.