avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si impozite locale Giurgiu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si impozite locale Giurgiu

Buna seara dat fiind ora la care ma adresez . Astazi am fost la taxe si impozite locale Giurgiu sa scot un certificat fiscal,drept pt care m-am asezat frumos la usa in speranta ca fiind o simpla hartie se va rezolva relativ repede dar odata intrat in birou surprize surprize. Ca sa-mi primesc un simplu certificat fiscal dna la care m-am adresat mi-a comunicat sa merg la biroul alaturat pt actualizari de date. Ok am spus cat poate sa dureze in sinea mea . Am mers in biroul alaturat unde am constatat ca acea simpla actualizare de date consta in a ma prezenta cu absolut toate documentele casei si de proprietate pe care nu le aveam la mine si explicad ca referitor la acest lucru nu s-a schimbat absolut nimic in cea ce priveste locuinta proprietarii curte si toate cele , mentionez ca este vorba de o casa de locuit cu o curte de 1200mp. Nimic domnule trebuie sa veniti cu documentele ce nu intelegetii dna functionar. Doamna dar aveti toate documentele depuse din anul 2005 de cand sunt proprietar si de cand platesc impozitul la dv , nu s-a modificat nimic. Nu aduceti documente. Ok ma prezint cu documentele cerute si la o trecere cu vederea peste ele raspuns . Nu este bine . Intrebare De Ce ? Pai din 2012 s-a schimbat legea si suprafate de curti construcii pe care o aveti in extravilan acum a trecut in intravilan si trebuie sa mai platiti niste bani . Ok zic despre ce suma de bani este vorba intreb. A nu stim noi mergeti la registru agricol Giurgiu sa va elibereze un certificat si apoi calculam. Ok merg la primarie obtin acel certificat si surpriza,la taxe si impozite Giurgiu in urma calcularii se constata ca trebuie sa platesc aceasta diferenta de calcul incepand din anul 2012 si pana in prezent adica 1800 ron diferenta de plata din 2012-2017 in anul 2018 400ron si 800 ron penalitati in conditiile in care mentionez ca tot timpul impozitul a fost platit la zi pana la data de 31 Martie in fiecare an fara nici o restanta,amenzi sau alte sume de plata fiind vorba de o simpla casa de locuit. Si intrb si eu doamna functionar dar de ce nu am fost si eu anuntat pana acum cand veneam sa platesc impozitul despre aceste modificari ale legii care o fi ia ca nu stiu si de ce trebuie sa platesc din 2012 si nu de acum din 2018,cum este posibil sa-mi bagati penalizari la un lucru la care eu nu am fost instiintat anuntat notificat ssa mai departe. Raspuns .Nu este datoria noastra sa va anuntam casierita nu e treaba ei sa va anunte nimic ia doar incaseaza si atat. Pai si de ce sa platesc din 2012? Raspuns Pentru ca de atunci sa schimbat legea. Si tot asa discutii fara nici un sens si de la un simplu certificat fiscal pe care ar fi trebuit sa-l obtin cu fruntea sus dat fiind faptul ca am fost platitor de taxe si impozite la zi fara nici macar 10bani datorie m-a trzit cu datorie de 3000 ron si calcat in picioare de catre institutia statului si a judetului Giurgiu . In aceste conditii va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai ferm in an aceasta situatie ce ramane de facut cui sa ma adresez si ce posibilitati am .
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Impozit auto anual ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, In luna aprilie 2013 am vandut o masina, un Audi A4 cu capacitatea cilindrica 1984 cm3. Din cate am citit pe internet impozitul anual se ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu a unei firme dizolvate - lichidate voluntar... geniest geniest Am un SRL care are hotarare de dizolvare-lichidare voluntara de anul trecut. La finante nu apare cu datorii catre buget sau terti. In ce conditii poate radia ... (vezi toată discuția)
Ultimile declaratii, ultimul "forfetar" soft soft Buna ziua. Am nevoie de un raspuns urgent la urmatoarea problema: Am avut un SRL, infiintat in 2007, care nu a avut niciodata activitate. Evident ca ... (vezi toată discuția)