avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Radierea din oficiu a unei firme dizolvate - lichidate ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Radierea din oficiu a unei firme dizolvate - lichidate voluntar...

Am un SRL care are hotarare de dizolvare-lichidare voluntara de anul trecut. La finante nu apare cu datorii catre buget sau terti.
In ce conditii poate radia ONRC din oficiu acest SRL ???? Sau, mai bine zis, exista acesta posibilitate ????

Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: geniest , utilizator 16:02, 8 Iulie 2010
Nu stiu de ce nu o radiati dvs ?? pentru 250 lei taxe la ORC ??
Raspuns : da se poate art 260 alin 10 din lege 31/1990 dupa 1 an si 3 luni teoretic practic dupa vreo 3 ani poate ...
Eheee...de-ar fi asa simplu....
In 2008 primesc notificare ca pe 2007 nu a fost depusa 101. Bun...asta e....ma duc sa platesc si sa depun (era treaba celui pe care-l plateam sa-mi tina contabilitatea...da' in fine....fara detalii). doamna de la adm. financiara ma anunta foarte draguta ca fiind prima data am doar avertisment. Eu si mai fericita imi promit ca nu mai fac imprudente si intreb: acum este Ok ? Mai e ceva de depus ? Nuuuu.....e in regula, mi s-a raspuns.

Pana la momentul "depunere dosar pt. certificatul de atestare fiscala" cand doamna de la aceeasi adm. financiara ma anunta ca n-am datorii la buget...insa 101/2006 nu a fost depusa.....deci nu mi se elibereaza acest certificat pt. a putea radia, decat daca platesc amenda....
Asta in conditiile in care n-am fost notificata in termen de 15 zile de la nedepunere cum zice codul de procedura fiscala si se incalca alt paragraf care spune ca nedepunerea unei declaratii nu reprezinta creanta si nu e legal sa mi se refuze eliberarea acestui document.
Asadar....iata ca radierea asta de doar 250 RON costa de fapt vreo 1000 RON (adaugand si costurile cu expertul contabil pt. bilantul de lichidare).
(adaugand si costurile cu expertul contabil pt. bilantul de lichidare).

Nu va trebuie expert
S-a modificat ceva ? Eu stiam ca bilantul si pv-ul de repartizare a activelor trebuie parafate de un expert contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)
Costuri onrc privind suspendarea sau dizolvarea firmei! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT :-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere firma alyah alyah buna ziua, as dori putin ajutor la problema mea : am un srl cu 2 asociati, fara activitate, fara datorii, infiintat in 1999, in anul 2004 primeste hot. de ... (vezi toată discuția)