Buna ziua,
Locuiesc la casa intr-o curte cu inca un vecin.Inca de cand ne-am mutat impreuna (aprox 20 ani) am avut tot timpul probleme cu vecinii.In urma cu aproximativ 1 an am inceput sa ne amenajam un garaj+podulul intr-o locuinta de atunci incontinuu primim reclamatii de la vecini pt "perturbarea linistii" si pt ca ii "stresam" cu zgomotul.Au facut reclamatie de nustiu cate ori la politie iar politia intodeauna ne-au gasit pe noi vinovati si ne-a dat avertisment scris(mentionez ca nu se lucreaza dupa orele 22.00).Mai avem destul de mult de lucru dar ne este frica sa mai facem ceva ca sa nu ne trezim cu o reclamatie.Nu se poate face ceva , nu se poate da ceva la mana pt a putea lucra linistiti fara a mai primi avertismente sau amenzi?Nici nu stim cand sa mai continuam lucrarea pt ca oricand am lucra nu conteaza ca e dimineata ca e dupaamiaza sau seara intodeauna ne trezim cu politia care binenteles le da intodeauna dreptate vecinilor mei.Chear nu este nimic de facut?Ceva care sa ne protejeze si pe noi?Sau o vom tine in continuare in avertismente si amenzi de la politie?Vecinii ne-au facut reclamatie si la Primarie si la Inspectoratul de autorizatie in constructii dar nu au gasit nimic in neregula noi avand toate actele in regula.Credeti-ma ca nu mai stiu ce sa fac si cum sa fac pt ca mi-e frica .Chear si la cel mai mic zgomot vecinii ne pot reclama la politie. Va rog frumos sa imi dati un raspuns pt ca nu mai stiu ce sa fac si daca se poate cat mai repede.
Buna ziua!
Sa inteleg ca dumneavoastra aveti pobleme cu vecinii, in sensul ca produceti zgomot prea mult si dupa si in orele in care acestia se odihnesc( asa reclama dansii). Daca situatia de fapt nu este asa cum este reclamata, procesele verbale de constatare -prin care sunteti sanctionati de catre organele de ordine- le puteti ataca in instanta.
Cu stima !
1-Zgomotele care deranjeaza vecinii sunt datorate strict sau ca si consecinta a lucrarilor de amenajare garaj +podulul intr-o locuinta ?.
Este de preferat sa respectati atat regulile de buna convietuire,cat si programul de odihna al vecinilor ,care moral nu au nicio obligatie sa suporte consecintele materializarii intereselor dvs pentru garaj si restul
2-Exista legi care limiteaza valoarea decibelilor ,astfel incat daca autoritatile au aplicat sanctiuni ,rezulta ca ati depasit valorile legal permise.
Nu are relevanta ,primaria si inspectoratul in constructii ,in posibila situatie in care X sta pe acoperis si bate o tabla de ex...
Incercati sa discutati amiabil cu vecinii,precizati ca mai aveti de lucru un timp scurt ,dupa care se va reinstala linistea ,atat de mult dorita de dansii si pentru care au realizat atatea demersuri la autoritati
spuneti dvs "Nici nu stim cand sa mai continuam lucrarea pt ca oricand am lucra nu conteaza ca e dimineata ca e dupaamiaza sau seara intodeauna ne trezim cu politia"
pentru lucru fara probleme cu politia si vecinii, v-as recomanda programul: 08-12; 16-20. in rest, se cam deranjeaza linistea publica si bunul simt.
Mi se pare ca malitiozitatea vecinilor este dusa la extrem din ceea ce povestiti dvs.
CHIAR daca lucrati de dimineata de la ora 8 pana seara la 8, e dreptul dvs. Aveti actele in regula vis-a-vis de constructie...deci nu vad de ce sa nu va desfasurati lucrarile in liniste. Eu in locul dvs as proceda in felul urmator:
1. La fiecare reclamatie facuta de vecini, a doua zi mergeti la politie si depuneti plangere impotriva lor ca din cauza plangerilor depuse de acestia dvs. sunteti in imposibilitatea de a termina lucrarile la termenul impus, ceea ce va duce la sanctionarea dvs. cu amenda contraventionala din partea autoritatilor de control.-Banuiesc ca stiti ca daca veti depasi termenul pentru care vi s-a eliberat autorizatia veti suporta amenda contraventionala de 10 milioane?-insa aceasta amenda o veti pune in carca vecinilor care va sacaie si de ce nu si a organelor de politie care si ei la randul lor vin si va sacaie la orice zbatere a rautaciosilor din curte.Credeti ca domnii politisti nu cunosc conditiile in care se elibereaza o astfel de autorizatie si de cate documente au fost nevoie ca sa o aveti?Si daca stiu asta sa le spuneti si de faptul ca si din cauza dumnealor ...dvs va trebui sa platiti...sau nu...daca va lasa in pace.
In Anexa 1 la Legea nr. 50/1991 veti gasi
"2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate. "
Nu intotdeauna aveti nevoie de acordul lor.Doar daca este cazul.Iar daca totusi il aveti e de bine.
Legea nr.61/1991
art.2 ART. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, sa fie considerate infracţiuni:
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;
astfel incat, orice lucrare producatoare de galagie, efectuata inainte de ora 8 si dupa ora 22 este sanctionabila...indiferent de autorizatia de constructie existenta.